Studiegids

nl en

Module Arbeidsmarktvoorbereiding Jaar 3

Vak
2019-2020

Arbeidsmarktvoorbereiding jaar 3: ervaring opdoen en doelen verhelderen

In het derde jaar van je studie ben je je als het goed is al aan het voorbereiden op de tijd na je studie. Start je meteen met een master? Wil je gaan werken of eerst stagelopen? En als je gaat werken, waar zal dat dan zijn? Dit jaar krijgt de praktische voorbereiding op de arbeidsmarkt de aandacht: hoe zorg je voor een kloppend CV en een aansprekend Linked in-profiel?
Net zoals in het eerste en het tweede jaar van je studie Politicologie / IBO krijg je ondersteuning bij het beantwoorden van deze vragen.

Wat is het programma van Arbeidsmarktvoorlichting jaar 3?
Grofweg bestaat deze module uit de volgende onderdelen:
1. plenaire bijeenkomsten (co-curriculair);
2. cursussen met een link naar de arbeidsmarkt (curriculair);
3. workshops en events (co-curriculair)

1. Plenaire bijeenkomsten (co-curriculair)

In het derde jaar zijn er twee plenaire bijeenkomsten in het kader van arbeidsmarktvoorbereiding.

  • Masterdagen
    Een van de belangrijkste keuzes die je waarschijnlijk gaat maken in jaar 3 is de keuze voor een master. Om een goed geïnformeerde keuze te kunnen maken, zijn er in je derde jaar twee voorlichtingsdagen specifiek over de masters die de opleiding Politicologie aanbiedt. De ene Masterdag is in november, de tweede in maart..

2. Cursussen met een link naar de arbeidsmarkt (curriculiar)

In het derde jaar van je studie heb je de vrijheid om voor een deel je eigen programma samen te stellen. Op deze manier kun je als het ware ‘voorsorteren’ op je masterkeuze en de arbeidsmarkt. De vrije keuzeruimte (30 ECTS) kun je invullen door vakken te volgen bij andere opleidingen; dit kan ook d.m.v. een uitwisseling naar een buitenlandse universiteit. Hiernaast is het ook mogelijk een onderzoeksstage te volgen. Alle studenten volgen een bachelor seminar en ronden hun studie af met het bachelor project waarbinnen de scriptie wordt geschreven.

3. Workshops en events

Ook tijdens dit jaar worden er, net als in jaar 1 en 2, meerdere workshops en events aangeboden die je helpen bij het voorbereiden op de arbeidsmarkt. De POPcorner en Student Support Services en de Studievereniging voor Politicologen in Leiden (SPIL) organiseren onder meer onderstaande evenementen:

  • De Facultaire Loopbaan Orientatiedag (FLO), aangeboden door de CareerService FSW

  • De workshops en / of Careercolleges die worden aangeboden door de CareerService FSW

  • Het SPIL-LAP Career event, voor tweede- en derdejaarsstudenten.
    Tip: meld je aan op Blackboard voor de course Career Preparation Political Sciences, hier vindt je in één oogopslag allerlei handige informatie omtrent workshops, master informatie en stages.

Contact

Studenten van wie de achternaam begint met een A t/m K nemen contact op met Mw. Daniëlle Lovink

Studenten van wie de achternaam begint met een L t/m Z nemen contact op met Mw. Rally Schwachofer