Prospectus

nl en

Applied linguistics IIa: Conversation & listening skills

Course
2020-2021

Toegangseisen

Taalbeheersing Ia en Conversatie & Luistervaardigheid Ib moet zijn gehaald. De cursus is alleen toegankelijk voor hoofdvakstudenten Japans.

Beschrijving

Deze cursus is bestemd voor studenten die hun eerstejaars vakken hebben afgerond en dient als basis voor het verder ontwikkelen van taalkundige en (inter)culturele vaardigheden. Studenten die dit onderdeel volgen behoren basale spreek- en luistervaardigheden te hebben, bekend te zijn met grammaticale structuren zoals uitgelegd in deel I & II van Minna no Nihongo. Deze cursus bouwt de conversatievaardigheid verder uit door middel van het oefenen met uiteenlopende gevorderde onderwerpen zoals: Japanse moderne en traditionele cultuur, weer en klimaat en ICT. Hierbij komen zowel nieuw vocabulaire als grammaticale constructies aan bod.

Leerdoelen

  • Studenten kunnen deelnemen aan gesprekken over uiteenlopende onderwerpen (zoals aan bod gekomen in de colleges) en praten over de eigen interesses.

  • Studenten kunnen zich redden in verschillende sociale situaties uit het dagelijks leven.

  • Studenten kunnen meningen en emoties uiten, doel of oorzaak beschrijven, en het voorwaarden en opeenvolging van gebeurtenissen uitleggen.

Rooster

Kijk op MyTimetable.

Onderwijsvorm

Werkcollege

Toetsing en weging

Participation: 10%
Mini-projects: 40%
Exam: 50%

Herkansing

Exam and Paper: 100%

Literatuurlijst

Mayumi Oka, et al. Tobira: Gateway to Advanced Japanese. Tokyo: Kuroshio Publishers, 2009. ISBN:978-4-87424-447-0 C0081 http://tobiraweb.9640.jp/

Inschrijven

Meld je voor dit college op tijd aan via uSis. Niet ingeschreven, betekent geen toestemming tot het volgen van dit college.
Zie ook Aanmeldprocedures voor colleges en tentamens voor inschrijvingsdeadlines en meer informatie over in- en uitschrijven voor colleges.

Contact

Dhr. Y. Mori MA

Opmerkingen