Prospectus

nl en

Studying and Presenting

Course
2021-2022

Toegangseisen

Niet van toepassing.

Beschrijving

Beginnen met studeren is niet niks! Dit vak helpt je om wegwijs te raken bij LIACS en laat je zien hoe je je studie het beste aanpakt.

Leerdoelen

  • Studenten leren de universitaire omgeving kennen

  • Studenten leren basisvaardigheden die nodig zijn voor een studie informatica

  • Studenten leren presenteren

  • Studenten leren literatuur zoeken

  • Studenten leren verslagen schrijven.

Rooster

Het meest recente rooster is te vinden op de Studenten-website:

Onderwijsvorm

  • Lectures

  • Workshops

  • Practical assignments

Toetsing

Het vak Studeren & Presenteren wordt afgerond met vier opdrachten (zie Assignments), die allen met onvoldoende/voldoende of een goed beoordeeld worden.

Je moet alle vier de opdrachten inleveren, en van die vier moet je er minste drie voldoende afronden om het vak met een voldoende af te sluiten. Wil je een goed behalen? Dan moet je voor minstens 3 opdrachten een goed halen.

Literatuur

Materiaal komt op Brightspace

Aanmelden

Aanmelding voor vakken verloopt via uSis. Hiervoor is de uSis-code van het vak nodig, die te vinden zijn in de Studiegids. Meer info over het inschrijven voor vakken of tentamens is hier te vinden.

MyTimetable

In MyTimetable kun je alle vak- en opleidingsroosters vinden, waarmee jij je persoonlijke rooster kunt samenstellen. Onderwijsactiviteiten waarvoor je in uSis staat ingeschreven, worden automatisch in je rooster getoond. Daarnaast kun je My Timetable gemakkelijk koppelen aan een agenda-app op je telefoon en worden roosterwijzigingen automatisch in je agenda doorgevoerd; bovendien ontvang je desgewenst per e-mail een notificatie van de wijziging.

Vragen? Bekijk de video-instructie, lees de instructie of neem contact op met de ISSC helpdesk.

Brightspace

Inschrijving voor vakken verloopt via uSis. Wanneer je je hier inschrijft voor een bepaald vak krijg je automatisch ook toegang tot de omgeving van dit vak via Brightspace.

Voor meer informatie over Brightspace kun je op deze link klikken om de handleidingen van de universiteit te bekijken. Bij overige vragen of problemen kan contact opgenomen worden met de helpdesk van de universiteit Leiden.

Contact

Onderwijscoördinator Informatica, Riet Derogee.