Prospectus

nl en

Inleiding Slavische Taalkunde

Course
2008-2009

De cursus is gericht op het verwerven van een basiskennis van de Slavische, met name de Russische taalkunde. Het gaat over inzichten uit de synchrone taalkunde (zoals de fonologie en de woordenschat) en de historische taalkunde (de Indo-Europese achtergrond; de historische ontwikkeling van het Russisch). Ook wordt een overzicht gegeven van de andere Slavische talen en hun overeenkomsten en contrasten met het Russisch.

Rooster

Maandag 11-13, Lipsius 002. Zie collegerooster

Onderwijsvorm

Hoorcollege

Leerdoelen

Het verwerven van een basiskennis van de Slavische, met name de Russische taalkunde. In de bachelorfase wordt het vakgebied verder uitgediept in de cursussen Taalkunde 2 (historisch-vergelijkende taalkunde) en Taalkunde 3 (moderne taalkunde). De masterfase biedt drie gespecialiseerde cursussen op het terrein van de Slavische taalkunde.

Literatuur

Wordt op www.schaeken.nl/lu/onderwijs/tk1 ter beschikking gesteld.

Toetsing

Schriftelijk tentamen

Informatie

Bij de docent of mw. drs. T. Bouma (de studiecoördinator, t.bouma@hum.leidenuniv.nl)

Blackboard/webpagina

De webpagina [www.schaeken.nl/lu/onderwijs/tk1](http://www.schaeken.nl/lu/onderwijs/tk1 zal) geïntegreerd worden in Blackboard.

Overzicht

Zie www.schaeken.nl/lu/onderwijs/tk1

A la carte- en contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.