Prospectus

nl en

Filosofie en religie van China

Course
2008-2009

Deze collegereeks is gewijd aan de filosofische en religieuze tradities van China. In het eerste deel komen de belangrijkste filosofen, filosofische teksten en filosofische stromingen aan bod. Welke stellingen verdedigen zij? Hoe argumenteren zij? Wat is hun invloed op de toenmalige maatschappij? En wat is hun hedendaagse relevantie? In het tweede deel komt de religie van China aan bod en wordt gekeken naar zowel doctrine als praktijk.

Rooster

Tweede semester, twee contacturen per week. Zie collegerooster voor tijdstip en locatie.

Onderwijsvorm

Hoorcollege

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

Opbouw van feitenkennis
Versterken van analytisch inzicht
Besef van de oorsprong en de groei van het eigene van de Chinese cultuur, en de gevolgen daarvan voor de Chinese maatschappij
Besef van het eigene van de Westerse cultuur en verdere ontwikkeling van academische schrijfvaardigheid.

Literatuur

Wordt via Blackboard bekend gemaakt.

Toetsing

Tentamen (70%)
Werkstuk (30%)
beide onderdelen moeten voldoende zijn.

Informatie

Inschrijving Meld je voor dit college op tijd aan via U-twist. Niet ingeschreven, betekent geen toestemming tot het volgen van dit college. Zie ook \‘Aanmeldprocedures voor colleges en tentamens\’ voor inschrijvingsdeadlines en meer informatie over in- en uitschrijven voor colleges.

Studenten en belangstellenden van buiten de opleiding kunnen zich voor dit vak aanmelden door een e-mail te sturen naar het secretariaat TCC, e-mail: secrchin@hum.leidenuniv.nl.

Blackboard/webpagina

Ja.

Aanmelding
Ga voor aanmelden naar Blackboard (http://www.blackboard.leidenuniv.nl/). Klik vervolgens op: courses > Faculteit der Letteren > China, Talen en Culturen van > 2008-2009 > Registreer/Enroll.