Het eindwerkstuk van de BA Turks is gekoppeld aan de cursus Seminar Turks 3. In het kader van het seminar houdt de student een referaat over een zelf gekozen onderwerp. Het seminar wordt afgesloten met een beredeneerde bibliografie over dit onderwerp waarover ook het BA werkstuk zal worden geschreven (Voortraject). Het werkstuk heeft een omvang van ca. 25-30 pp. Hierin moet een redelijke hoeveelheid Turkstalig (primair en secundair bronnen-) materiaal verwerkt zijn. Het BA werkstuk moet aansluiten bij het onderwerp van het seminar, maar mag disciplinair verschillen (geschiedenis, kunst en cultuur, literatuur, taalkunde etc.). Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat studenten hiervoor een eigen begeleider kunnen kiezen uit de docenten van de opleiding. De keuze van het onderwerp en de aanpak van het onderzoek worden vastgesteld in overleg met de docent van de opleiding die als begeleider optreedt. Bij aanvang van de cursus Seminar 3 is (per docent) een overzicht van mogelijke onderwerpen voor een werkstuk beschikbaar, zodat de student een goed idee krijgt van de specialisatie van iedere docent en op basis daarvan de juiste begeleider kan kiezen. Het aantal (mogelijke) werkstukken per docent is beperkt tot ca. 2 teneinde ongelijke verdeling te voorkomen.
Timetable
Niet van toepassing.
Method of Instruction
<span font-family:="" lang="NL" mso-ansi-language:="" nl="" style="\"FONT-SIZE:" tahoma="">Zelfstudie en werkbesprekingen met begeleiders.<?xml:namespace prefix = o ns = \"urn:schemas-microsoft-com:office:office\" /?> </span>
A la carte and contract teaching
Niet van toepassing.
Course objectives
Uit het werkstuk moet onder meer blijken dat de student in staat is:
* onder begeleiding een wetenschappelijke probleemstelling te formuleren die getuigt van inzicht in de elementaire wetenschappelijke vragen en de belangrijkste opvattingen binnen het vakgebied; *op een synthetische en inzichtelijke manier verslag te doen van secundaire wetenschappelijke literatuur; *basisbegrippen en –methoden op een inzichtelijke wijze toe te passen op een beperkt corpus van primair bronnenmateriaal; *helder en correct te formuleren.
Het werkstuk wordt beoordeeld op ten minste de volgende aspecten: *a. de adequate formulering en operationalisering van de probleemstelling *b. de adequate verwerking van secundaire literatuur (deels Turkstalig) *c. de adequate verwerking van (primair) bronnenmateriaal (deels Turkstalig) *d. taalgebruik, opbouw en vormgeving
Required reading
P. de Buck e.a, Zoeken en schrijven. Handleiding bij het maken van een historisch werkstuk, Rijswijk: Nijgh en van Ditmar, negende druk en volgende.
Examination
Om 31 augustus 2009 af te studeren, dient de student een eerste complete versie van het eindwerkstuk uiterlijk 15 juni bij zijn begeleidende docent te hebben ingeleverd. De eindversie moet voor 15 augustus zijn ingeleverd. Zie ook de regeling BA-werkstuk (link naar facultaire website)
Information
Begeleidende docent.
Blackboard/webpage
Toelatingseisen
Afgeronde BA 2e jr Turks