Prospectus

nl en

Blok 6 / Milieukunde & Milieubiologie

Course
2008-2009

In het onderdeel Milieukunde & Milieubiologie staat de wisselwerking centraal tussen menselijke activiteiten en de kwaliteit van natuur en leefomgeving. Dit betreft zowel de verstorende effecten van die activiteiten als de ingrepen gericht op verbetering van de kwaliteit van natuur en milieu.
Concreet wordt in dit onderdeel aandacht besteed aan: – natuurlijke kringloopprocessen en de mate waarin deze worden verstoord door menselijke activiteiten, – het maatschappelijke belang (de functies) van biodiversiteit, – maatregelen gericht op behoud en herstel van bedreigde soorten, – succes en falen van de natuurbescherming, – het begrip duurzaamheid als leidraad voor de omgang van mensen met de natuur.

Coordinator

Dr. C.J.M. Musters; musters@cml.leidenuniv.nl

Methods of instruction

Het onderdeel Milieukunde & Milieubiologie omvat hoorcolleges en een workshop. De workshop sluit direct aan op een voorgaand college. Verder vinden er in Blok 6 een tweetal excursies plaats waarbij docenten van gedragsbiologie, ecologie en milieukunde/milieubiologie samenwerken en voeren de studenten een klein onderzoek uit.

Study material

Campbell & Reece, – hfd. 54 Ecosystems p. 1184 – hfd. 55 Conservation Biology and Restoration Ecology p.1209

Examination

schriftelijk tentamen.

Blackboard

In Blackboard is onder blok 6 een map aangemaakt voor alle cursusdocumenten die betrekking hebben op het onderdeel Milieukunde & Milieubiologie