Prospectus

nl en

Orientatie op master Educatie (LPC-2, LPC-3)

Course
2008-2009

De modules LPC 2 (schriftelijk presenteren) ?LPC 3 (schoolstage) geven samen met LPC 1 (mondeling presenteren, verplichte module in het tweede jaar) een goed beeld van de educatieve en de communicatieve Mastertracks. Het wordt zeer dringend aanbevolen om deze modules te volgen v?de definitieve keuze voor een van deze tracks.
Studenten kunnen de gehele module LPC 2&3 in ? keer ?e module LPC 2 ?PC 3 (zie ingangseisen hieronder) volgen. Een stage in het onderwijs maakt deel uit van LPC 3 (voor wiskunde OOO).
Deze modules worden gemeenschappelijk voor de b?vakken gegeven en vinden tweemaal per jaar plaats bij voldoende aantallen deelnemers.

Coordinator

mevr.drs.E. de Hullu; hullude@iclon.leidenuniv.nl

ICLON vakdidactici, E. de Hullu (biologie) en C.Bertona (scheikunde) met ondersteuning van vakdidactici wiskunde, natuurkunde en gastdocenten

Methods of instruction

LPC 2 deel, (3 ECTS). Het doel van deze module is een oriëntatie op schriftelijke communicatie en het bevorderen van vaardigheden van studenten op het gebied van (populair-wetenschappelijk) schrijven, presenteren en communiceren. De colleges dienen ter voorbereiding en toetsing van een aantal praktische oefeningen zoals: het interviewen van een persoon in het educatieve of communicatieve werkveld (bijv. docent, journalist, voorlichter, educatief uitgever); het schrijven van een populair wetenschappelijk artikel of essay voor een bepaald medium; het reviseren van teksten; het beoordelen van websites met populair natuurwetenschappelijke informatie; het maken van een poster en het houden van een posterpresentatie.
LPC 3 deel, (4 ECTS). Het doel van deze module is een oriëntatie op educatie, zodanig dat studenten een beargumenteerde keuze kunnen maken om de E- track wel of niet te kiezen. Studenten worden in de colleges voorbereid op een korte praktijkstage op een school voor voortgezet onderwijs. Tijdens de stage van tenminste twintig uur op school voeren zij een aantal opdrachten uit, volgen lessen en geven zij een klein aantal (2 – 5) lessen zelfstandig. Daarnaast houden studenten een interview en voeren zij een keuze opdracht uit. Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplaats (met ondersteuning van de ICLON docent).

Examination

Voorbereiding op, en actieve deelname tijdens colleges is verplicht. Beide modules worden afgesloten met een verslag waarin de student reflecteert op zijn/haar ervaringen en de producten inlevert in een definitieve versie. Zie aanwijzingen in de studietaken.

Course requirements/recommendations

Voor de LPC 2 en/of LPC 3 is de ingangseis dat de student de cursus LPC 1 met goed gevolg afgesloten heeft.
Indien de student uitsluitend het LPC 3 deel wil volgen moet hij/zij LPC 1 en LPC 2 of P&C met goed gevolg afgesloten hebben.

Time table

Periode cursus 1 : oktober t/m december.

Periode cursus 2 : periode maart t/m mei.

Application

apart formulier (zie E-studiegids>formulieren)

Remarks

Maximaal 16 deelnemers per module

Het stagedeel van LPC3 vindt plaats in overleg met de school.