Prospectus

nl en

Literaire genres in de Syrische literatuur

Course
2008-2009

Aan de hand van representatieve teksten wordt kennis gemaakt met één of meerdere belangrijke genres van de Klassiek-Syrische literatuur. Iedere tekst of groep teksten zal door de docent(en) kort ingeleid worden. Daarnaast wordt verwacht dat men zich aan de hand van opgegeven secundaire literatuur ook gedurende de cursus in het behandelde gebied ori?eert. De eigenlijke cursus is het werkcollege waarvoor de Syrische teksten gedegen moeten worden voorbereid. Bijzondere aandacht gaat uit naar specifieke filologische problemen. Deze teksten kunnen in overleg worden bepaald.

Rooster

Voor het rooster en latere eventuele wijzigingen klik hier.

Onderwijsvorm

Werkcollege.

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

Het verwerven van een goede leesvaardigheid en kennis van de grammaticale finesses van het Klassiek-Syrisch zijn de doelstellingen van deze cursus.

Literatuur

Syrische teksten worden door de docent(en) verschaft.
Overige secundaire literatuur wordt in de loop van het semester opgegeven.

Toetsing

n.t.b.

Informatie

Dit college is onderdeel van het keuzevak “Syrisch en het christelijke Nabije Oosten” en wordt alleen bij voldoende belangstelling gegeven.

Blackboard/webpagina

Niet van toepassing.

Overzicht

Op het college wordt voornamelijk gelezen en vertaald (“close reading”); een enkele keer kan aan de studenten gevraagd worden een korte inleiding op een onderwerp of tekst voor te bereiden.

Opmerkingen

Aanmelden via U-TWIST, zie aanmeldingsprocedure.