Prospectus

nl en

Chinese film

Course
2008-2009

Dit college behandelt een aantal representatieve Chinese films uit de Volksrepubliek, Taiwan en Hongkong, o.a. Zhou Xiaowens Ermo (1994), Hou Hsiao-Hsiens A Time to Live, a Time to Die (1985) en Ann Hui’s Boat People (1982). Aan de hand van deze films zullen we ingaan op aspecten van het filmen, zoals camerawerk en montage. Filmgeschiedenis, richtingen en stromingen in de Chinese film zullen ook aan bod komen.

Primaire teksten zijn het uitgangspunt: dat wil zeggen de films zelf, zij het met ondertiteling. Studenten sluiten het college af met een werkstuk over een bepaalde film of een bepaalde regisseur.

Rooster

Eerste semester, twee contacturen per week. Zie het collegerooster voor tijdstip en locatie.

Onderwijsvorm

Werkcollege

Leerdoelen

*Consolidering van de overzichtskennis van de Chinese film in zijn context *Uitbreiding, verdieping en structurering van die kennis *Kennis van diversiteit in internationale (wetenschappelijke) bestudering van (Chinese) film *Versterking van algemene academische vaardigheden.

Literatuur

*Chris Berry (ed.), Chinese Films in Focus. 25 New Takes. Londen: BFI Publishing, 2003.

Toetsing

*Actieve deelname (30%) *Referaat (20%) *Twee korte schrijfopdrachten (20%) *Eindwerkstuk (30%)

Informatie

Neem contact op met Anne Sytske Keijser a.s.keijser@hum.leidenuniv.nl voor meer informatie over de inhoud van dit college.

Inschrijving
Meld je voor dit college op tijd aan via U-twist. Niet ingeschreven, betekent geen toestemming tot het volgen van dit college. Zie ook Aanmeldprocedures voor colleges en tentamens voor inschrijvingsdeadlines en meer informatie over in- en uitschrijven voor colleges.

Blackboard/webpagina

Voor de syllabus en richtlijnen voor werkstukken, korte schrijfopdrachten en mondelinge presentaties wordt [Blackboard](http://blackboard.leidenuniv.nl/ gebruikt).

Aanmelding
Ga voor aanmelden naar Blackboard http://www.blackboard.leidenuniv.nl/. Klik vervolgens op: courses > Faculteit der Letteren > China, Talen en Culturen van > 2008-2009 > Registreer/Enroll.

Overzicht

Zie syllabus, t.z.t. te vinden op Blackboard.