Prospectus

nl en

Land en volk van India

Course
2008-2009

Inleiding in de historische geografie en de culturele antropologie van Zuid-Azi?Hierin wordt vooral aandacht besteed aan enkele belangrijke kernthema’s (bv. moesson, verzaking, dorp, kaste) uit de Indiase beschavingsgeschiedenis.

Rooster

Zie roosters

Onderwijsvorm

Hoorcollege. Inschrijven via U-Twist is verplicht.

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.
.

Leerdoelen

In dit college verwerven studenten kennis van, en inzicht in enkele sociaal-wetenschappelijke paradigma’s betreffende de Indiase beschaving die worden behandeld aan de hand van door literatuur ondersteunde hoorcolleges.

Literatuur

Diverse artikelen; ter inzage in bibliotheek.

Toetsing

Schriftelijk tentamen.

Overzicht

(Geschjedenis 1b) Ligt in het college Geschiedenis van India de nadruk op de “verticale”, historische dynamiek, in dit college wordt vooral aandacht besteed aan enkele “horizontale”, structurele karakteristieken van het Indiase subcontinent. Het college wordt regelmatig afgewisseld door gastoptredens van onderzoekers in het veld.