Prospectus

nl en

Tamil 1

Course
2008-2009

Tamil wordt gesproken in de deelstaat Tamilnadu in het zuidoosten van India en grote delen van het noorden en oosten van Sri Lanka. Als gevolg van betrekkelijk recente emigratie zijn er grote groepen Tamilsprekers in, onder andere, Maleisië, Singapore, Mauritius, Fiji en Zuid-Afrika.
Het Tamil kent een groot verschil tussen de gesproken taal van alledag en de offici? taal van kranten, boeken, speeches, nieuwsberichten en oproepen op stations en vliegvelden. Het verschil betreft niet alleen uitspraak maar ook werkwoordsvormen en zinsconstructies.
In de inleidende cursus ligt de nadruk op de officiële taal. Er wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal ontwikkeld door de docent zelf en van materiaal dat op het internet beschikbaar is.

Rooster

Zie roosters

Onderwijsvorm

Hoor- en werkcollege. Inschrijven via U-Twist is verplicht.

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

Aan het eind van het semester beschikt de student over een gedegen kennis van de grammatica van het Tamil met een woordenschat van ongeveer 250 woorden. Op basis van deze kennis is hij in staat eenvoudige proza teksten te lezen

Literatuur

Literatuur wordt aan het begin van het semester uitgereikt dan wel bekend gemaakt.

Toetsing

Het tentamen bestaat uit regelmatig tussendoor afgenomen mondelinge en schriftelijke toetsen. Deelname aan deze toetsen is verplicht.

Informatie

Bij de docent: h.j.h.tieken@let.leidenuniv.nl

Blackboard/webpagina

Geen gebruik van Blackboard