Prospectus

nl en

BA1- seminar: Ishokuju seminar

Course
2009-2010

Beschrijving

Materiële cultuur speelt een belangrijke rol in elke maatschappij. Voorwerpen vormden altijd al de context van menselijk handelen en gaven betekenis aan gedrag, maar de moderne tijd heeft deze relatie nog intenser gemaakt. Vandaag de dag staat de gecommercialiseerde materiële cultuur centraal in ons leven. Elk moment – of we alleen zijn of in gezelschap van anderen, aan het werk of juist niet – zijn we omringd en geobsedeerd door ‘dingen’.

In dit college wordt materiële cultuur gebruikt als een middel om inzicht te verkrijgen in de hedendaagse Japanse maatschappij. Onze primaire aandacht zal zich richten op de meest alledaagse vormen van materiële cultuur zoals wonen, kleding en voedsel.

Onderwijsvorm

Werkcollege

Toegangseisen

Alleen voor de eerstejaars studenten Japans.

Leerdoelen

Verkrijgen van inzicht in de hedendaagse Japanse maatschappij, uitgebreid met bewustwording van de specifieke disciplinaire benadering van de studie van de materiële cultuur. Dit college legt bijzonder aandacht aan de waardigheid van schrijven van werkstukken op een academisch niveau.

Studielast

n.v.t.

Literatuur

Syllabus Ishokuju Seminar

Toetsing

  • Aanwezigheid en webpostings: 20%

  • Boekbespreking (500-600 woorden): 30%

  • Analytisch essay (1,000-1,200 woorden): 50%

Rooster

Zie rooster

Contact

K.J.Cwiertka@hum.leidenuniv.nl

Aanmelden

Periode van inschrijving: 18 januari 2010 vanaf 10.00 uur tot en met 27 januari 2010.

Via U-twist, zie aanmeldingsprocedure

Blackboard

Blackboard speelt een belangrijke rol in dit college. Naast inhoudelijke informatie, worden de studenten geacht regelmatig postings op Blackboard te plaatsen.

Opmerkingen

Geen