Prospectus

nl en

Chinese Pop, Rock and Folk Music

Course
2009-2010

Beschrijving

Op televisie in de Volksrepubliek China zingen en dansen Taiwanese sterren vaak zij aan zij met staatspopzangers en idolsfinalisten. Toch zijn deze muzieksoorten voor fans heel verschillend. Zo klinkt de een hip en internationaal, put de ander uit de veelzijdige Chinese traditie en gaat het bij een derde om de wil te overleven. Dit college onderzoekt Chinese pop-, rock- en folkmuziek aan de hand van begrippen uit de evolutiebiologie. Past Beijingese rockmuziek zich aan bij haar omgeving? Hoe werkt de symbiose tussen de muziek- en de filmindustrie in Shanghai 1937? Is karaoke vernieuwend of alleen maar repetitief?

Onderwijsvorm

Werkcollege

Toegangseisen

Geen

Leerdoelen

volgt

Studielast

volgt

Literatuur

volgt

Toetsing

volgt

Rooster

Zie het collegerooster op de website van TCC voor dag, tijd en locatie.

Contact

Aanmelden

Meld je voor dit college op tijd aan via U-twist. Niet ingeschreven, betekent geen toestemming tot het volgen van dit college. Zie ook ‘Aanmeldprocedures voor colleges en tentamens’ voor inschrijvingsdeadlines en meer informatie over in- en uitschrijven voor colleges.

Blackboard

Het college maakt gebruik van Blackboard voor aankondigingen, beschikbaarstelling van aanvullende course documents, enz.

Opmerkingen

Geen