Prospectus

nl en

WC: Fotoboeken in de Bijzondere Collecties van de UB dlt

Course
2009-2010

Beschrijving

Er vindt momenteel een enorme opleving plaats van het ‘kunstenaarsboek’, een autonoom kunstwerk met kenmerken van een boek. Binnen dit genre kent het fotoboek ook een boost.
In deze werkgroep zullen de theoretische, formele en inhoudelijke achtergronden van het fotoboek als autonoom product worden onderzocht aan de hand van concrete voorbeelden. In de Bijzondere Collecties van de UB zijn mooie voorbeelden van maquettes, werkboeken en dummies van beroemde fotoboeken van o.a. Ed van der Elsken, Johan van der Keuken, Marrie Bot en Meidert Woldringh. In de werkgroep worden deze geanalyseerd in vergelijking met de gepubliceerde boeken

Onderwijsvorm

Werkcollege.
Er geldt voor de werkcolleges een aanwezigheidsplicht (zie Onderwijs- en Examen Reglement).

A la carte- en Contractonderwijs

Niet beschikbaar voor A la carte- of Contractonderwijs.

Toegangseisen

Zie studiegids en examenreglement

Leerdoelen

In vervolg op het werkgroeponderwijs van het eerste jaar wordt een verdere basis gelegd voor het verrichten van kunsthistorisch onderzoek. De student leert artefacten te vergelijken en te bestuderen in kunsthistorische vakliteratuur en bronnen. De student leert deze vakliteratuur te analyseren en een oordeel te geven over de kwaliteit en de betrouwbaarheid ervan. De student leert van dit onderzoek een helder en goed opgebouwd mondeling en schriftelijk verslag te geven.

Studielast

5 ects

Literatuur

n.t.b.

Toetsing

Een aantal kleine opdrachten (25%), een referaat (25%) en een eindwerkstuk (50%).

Rooster

Roosters 2009-2010

Informatie

n.v.t.

Aanmelden

Via U-twist

Blackboard

nvt ### Opmerkingen

nvt