Prospectus

nl en

Indonesisch 3: onderwijs in Indonesië

Course
2009-2010

Beschrijving

Studieverblijf van zeven weken aan het taalinstituut Alam Bahasa Indonesia te Yogyakarta (Indonesië) voor hoofdvakstudenten die aan de BSA-norm hebben voldaan. Studenten volgen gedurende zeven weken onderwijs, maandag tot en met vrijdag, 30 uur per week met de mogelijkheid extra-curriculaire culturele activiteiten (dans, koken, excursie, batik, etc). Bij terugkeer in Nederland wordt een geschreven zakelijk verslag in het Indonesisch gevraagd. Tijdens hun studie in Yogyakarta verblijven de studenten bij een gastgezin, maar kunnen ook zelf logies regelen. Na afloop van de cursus in Yogyakarta dienen studenten direct te keren naar Leiden voor het vervolg van hun colleges (eerste semester tweede jaar).

Rooster

Collegerooster

Onderwijsvorm

Conform bepalingen __Institut Alam Bahasa Indonesia _(Yogyakarta)

Leerdoelen

Het verhogen van zowel de actieve als passieve taalvaardigheid (Indonesisch niveau gemiddeld B1); het leren appreciëren van stijl- en dialectverschillen van het Indonesisch; het toepassen van die taalvaardigheid in praktische situaties; het verdiepen van kennis betreffende de Indonesische maatschappij en cultuur; het participeren in een internationaal gezelschap van Indonesische en buitenlandse studenten en docenten.

Literatuur

Volgens opgave Institut Alam Bahasa Indonesia

Toetsing

Het eindcijfer wordt bepaald op basis van:
1. origineel certificaat van het Institut Alam Bahasa Indonesia;
2. bijbehorende resultaten van intreetest en eindtest;
3. een in het Indonesisch geschreven zakelijke rapportage (ca. 4 blz.), inclusief financieel verslag, t.b.v. van de vakgroep en subsidieverstrekkers.

Contact

Aone van Engelenhoven