Coördinator
Mw. Drs. L. van Rosmalen.
Doel en inhoud
Training in wetenschappelijk verantwoorde gesprekstechnieken, die van belang zijn in het kader van een opleiding Pedagogische Wetenschappen. Tijdens elk practicum worden verschillende vaardigheden geoefend. Het bevorderen en stimuleren van een kritische houding ten aanzien van het eigen functioneren staat in deze gesprekken centraal.
Eindtermen die bij dit vak aan de orde zijn: 2.3, 2.8, 2.9, 2.10, 2.11, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4.
Onderwijsvormen
Studenten worden in werkgroepen van maximaal 20 personen ingedeeld. Er zijn zeven verplichte bijeenkomsten van elk twee uur.
Literatuur
Verhulst, J. (2008). Het hulpverlenend gesprek – een praktische handleiding. Noordhoff. ISBN: 978-90-01-70955-6
Van der Molen, H.T. en F. Kluijtmans (2005). Gespreksvoering – basisvaardigheden en gespreksmodellen. Noordhoff. ISBN: 978-90-01-59635-4
Toetsing
Om een voldoende voor dit practicum te halen dient de student: – actief deel te nemen aan het practicum; – aan alle opdrachten te voldoen; – bij alle werkgroepen aanwezig te zijn; – voor het eindverslag een voldoende te halen.
Rooster
Rooster Practicum gesprekstechnieken
Inschrijving
Inschrijving via U-twist voor ALLE vakken en tentamens is verplicht.
Inschrijven voor een vak kan tot uiterlijk twee weken voor aanvang van het eerste college. Inschrijven voor het tentamen kan tot uiterlijk één week voor het tentamen. Zonder inschrijving kan men niet deelnemen aan het onderwijs of het tentamen.