Prospectus

nl en

Vrije Keuzeruimte (Campus Den Haag)

Course
2009-2010

De vrije keuzeruimte van 15 ECTS kan in principe naar eigen keuze worden ingevuld. Hierdoor is het mogelijk in het kader van de bacheloropleiding Politicologie andere interesses te volgen. De keuze is groot. Het keuzevak kan worden ingevuld uit het aanbod van andere opleidingen, faculteiten en universiteiten. De keuzevakken kunnen ook onderdelen zijn van een minor, met uitzondering van onderwijseenheden uit de minor ‘Politiek: Conflict en Consensus’.

Onderwijs- en Examenregeling 2009 – 2010
3.1.3. Onder goedkeuring van de examencommissie kiest de student een aantal afzonderlijke vakken buiten het bachelorprogramma politicologie, mogelijk uit een minor, met een waarde van 15 ects in totaal. Onderwijseenheden uit de minor ‘Politiek: Conflict en Consensus’ kunnen niet worden gekozen.

  1. Voordat men het keuzevak gaat volgen is schriftelijk toestemming nodig van de studieadviseur van de avondopleiding politicologie, mw. drs. A. Caubo, die optreedt namens de examencommissie. De benodigde toestemmingsformulieren zijn verkrijgbaar bij de studieadviseur.

  2. De vrije keuzeruimte dient te worden ingevuld door 2 of 3 keuzevakken met een totale studielast van (minimaal) 15 ECTS. Mocht een keuzevak met een geringere studielast dan gewenst worden aangeboden dan kan men de betrokken docent om uitbreiding tot het benodigde aantal ECTS vragen.

  3. Een keuzevak kan inleidend van aard zijn. Een keuzevak uit het propedeuse-aanbod van een universitaire opleiding is toegestaan.

  4. Reguliere (Leidse en Haagse) Politicologievakken zijn als keuzevak uitgesloten, met uitzondering van de speciaal aangeboden keuzevakken: ‘The First World War’ en ‘Armed Forces and Society’

Voor de keuzevakken die andere opleidingen van de Universiteit Leiden aanbieden wordt verwezen naar de keuzevakkengids: http://www.studiegids.universiteitleiden.nl.

De mogelijkheid bestaat om keuzevakken aan andere Nederlandse universiteiten en HBO – instellingen te volgen, mits deze niet in Leiden worden aangeboden. Informatie over de onderwijsprogramma-s van andere universiteiten kan men vinden op de desbetreffende universitaire websites en in de Studie-infotheek (Kaiserstraat 25 te Leiden).

Voor avondstudenten geldt dat er vaak al een vooropleiding in het hoger onderwijs is afgerond (HBO – WO). Op basis hiervan kan bij de examencommissie vrijstelling aangevraagd worden voor de gehele vrije keuzeruimte. Indien de student hiervoor kiest, hoeven er geen keuzevakken meer gevolgd te worden. Ook dit dient van te voren overlegd te worden met de studieadviseur.

Studenten dienen zelf na te gaan of deelname aan bepaalde keuzevakken openstaat en dienen – na verkregen toestemming van de studieadviseur voor de avondopleiding politicologie – zelf voor de inschrijving bij de betrokken opleiding te zorgen.