Prospectus

nl en

College gastschrijver

Course
2010-2011

Toegangseisen

Beschrijving

Tijdens de colleges creatief schrijven zal Thomas Rosenboom de studenten begeleiden om tot een afgerond verhaal te komen. Voorafgaand aan het daadwerkelijke schrijven denken de studenten na over hun beoogde verhaal en leveren zij een schetsmatige opzet in, zodat de docent mee kan denken, de opzet eventueel verbeterd wordt, en er in de uiteindelijke synopsis sprake is van een ingebouwde spanning en een natuurlijk einde.
Gaande de cursus leveren de studenten fragmenten in van hun verhaal in wording. Deze fragmenten worden in de groep besproken door deelnemers en docent. Als uitgangspunt dient daarbij o.a. de bundel Aanvallend spel (2002), met vier lezingen over schrijven door Thomas Rosenboom.

Leerdoelen

Rooster

wo 15.00-17.00 Gastschrijver Rosenboom
wo 18.30-20.15 Gastschrijver Rosenboom

Onderwijsvorm

Werkcollege. Er zijn twee colleges gepland waaraan maximaal 2 × 15 studenten kunnen deelnemen.

Toetsing

Literatuur

Aanvallend spel (2002), met vier lezingen over schrijven door Thomas Rosenboom.

Aanmelden

Via uSis
Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Informatie voor belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), oa. over kosten, inschrijving en voorwaarden.

Deadlines voor inschrijving:
Eerste semester: 24 augustus 2010

Contact

Opmerkingen

N.B. Deze 5 ects kunnen studenten Nederlands alleen laten meetellen in hun bijvak- c.q. minorruimte. Het college vervangt niet een van de werkgroepen of andere onderwijseenheden uit het verplichte programma!!