Due to the Corona virus education methods or examination can deviate. For the latest news please check the course page in Brightspace.

Prospectus

nl en

Dagelijks leven in middeleeuws Engeland

Course
2012-2013

Toegangseisen

Beide tweedejaars BA-werkcolleges behaald.

Beschrijving

Simpele vragen zijn niet altijd eenvoudig te beantwoorden. Hoe zagen gewone mensen in de middeleeuwen er uit? Wat aten en dronken ze? Hoe waren ze behuisd? Wat voor kleren hadden ze aan? Poetsten ze hun tanden en gingen ze in bad? Gingen ze wel eens op reis en hoe ging dat dan? En wat als ze in handen van justitie vielen? Dit soort vragen staat centraal in een zoektocht die langs verschillende typen bronnen en onderzoeksmethoden leidt, inclusief historische romans en speelfilms, experimentele archeologie en re-enactment.

Leerdoelen

Oefening in gericht wetenschappelijk onderzoek naar de materiële cultuur van de late middeleeuwen (toegespitst op Engeland). Het verschaffen van inzicht in de wisselwerking tussen wetenschappelijke kennis en populaire verbeelding.

Rooster

Zie rooster Geschiedenis

Onderwijsvorm

Werkcollege

Toetsing

  • Literatuurrapport: 20%;

  • mondelinge presentatie: 30%;

  • eindwerkstuk: 50%

Blackboard

Ja

Literatuur

  • Verplicht: Ian Mortimer, The time traveller’s guide to medieval England (London 2008; of latere druk).

  • Aanbevolen: Christopher Dyer, Standards of living in the later Middle Ages. Social change in England c. 1200-1520 (Revised edition: Cambridge 1998; of latere druk).

Aanmelden

Via uSis

Contact

Email: Prof.dr. P.C.M. Hoppenbrouwers