Prospectus

nl en

Presentation and Communication 2

Course
2015-2016

Toegangseisen

n.v.t.

Beschrijving

Natuur- en Sterrenkundigen krijgen tijdens en na hun studie te maken met allerlei vormen van informatieoverdracht en communicatieprocessen. Deze omvatten zowel het overdragen van wetenschappelijke kennis als het samenwerken in groepen.
Dit vak is het vervolg op presenteren en communiceren 1. Net als bij presenteren en communiceren 1 wordt een presentatie gegeven over een eigen onderzoeksproject. Er wordt tijdens deze cursus dieper ingegaan op de opbouw van wetenschappelijke presentaties en het overtuigen van het publiek. Daarnaast behandelt het vak ook het ontwerpen en presenteren van wetenschappelijke posters.
Het vak vormt een introductie op interactieve en communicatieve vaardigheden zoals het ontwerpen en uitvoeren presentaties over een natuurkundig onderzoek en het reflecteren op feedback van medestudenten.

Leerdoelen

  • Het kunnen geven van een wetenschappelijke presentatie – Experimentele resultaten terug kunnen brengen tot een duidelijke boodschap – Een publiek kunnen overtuigen van het belang van het gedane onderzoek – Het kunnnen ontwerpen van een wetenschappelijke poster – Het kunnen geven van feedback – Om kunnen gaan met feedback en zelfreflectie

Rooster

Rooster

Onderwijsvorm

Hoorcollege
Presentaties door studenten
Postersessie

Toetsing

De beoordeling gebeurt op basis van de eindpresentaties die door de studenten worden gegeven. Het eindcijfer is het gemiddelde van de cijfers voor de klassieke presentatie en de posterpresentatie. Daarnaast zijn er gedurende het vak een aantal voorbereidings- en reflectieopdrachten. Deze worden niet beoordeeld met een cijfer, maar dienen wel voldoende gemaakt te zijn om het vak te voltooien.

Blackboard

De communicatie tijdens dit vak verloopt grotendeels via blackboard. Hierop zijn onder andere voorbeelden en roosters te vinden. Voorbereidings- en reflectieopdrachten worden ingeleverd via blackboard.
Voor toegang tot Blackboard is een ULCN-account nodig).Blackboard UL

Literatuur

Aanbevolen, maar niet verplicht:

  • Communicatie en Management: Basisprincipes van Communicatie; K. Wiertzema. Uitg.Pearson Education Benelux.ISBN-10: 9043008699; ISBN-13: 9789043008693 – Communicatie en Management: Spreken in het openbaar; K. Wiertzema en P.Jansen. Uitg.Pearson Education Benelux. ISBN-10: 904300894X; ISBN-13:9789043008945

Contact

Contactgegevens Docent:MSc.J.Kautz (Jaap)