Prospectus

nl en

Voltijd: Het Laatste Avondmaal

Course
2005-2006

De projectgroep zal gewijd zijn aan een veel voorkomend onderwerp in de Italiaanse schilderkunst: Het Laatste Avondmaal. De projectgroep zal de chronologische en geografische verspreiding van dit thema in kaart brengen, welke bijzondere functies deze voorstellingen hadden en naar welke bronnen men teruggreep.

Roster

Rooster 2005-2006

Method of Instruction

Werkcollege. Er geldt voor de werkcolleges een aanwezigheidsplicht (zie Onderwijs- en ExamenReglement [OER]).

Course objectives

In vergelijking met tweedejaars werkcolleges leert de student tijdens de projectgroep gebruik te maken van complexer onderzoeksmateriaal, zoals oorspronkelijke (archief)bronnen. De student moet de relevante informatiebronnen kunnen vinden en hanteren. Verder dient de student de onderzoeksresultaten op een gestructureerde wijze mondeling en schriftelijk te presenteren. De presentatie kenmerkt zich door een goede onderbouwing van de onderzoeksresultaten. Daartoe behoort ook een controleerbaar systeem van bronverwijzing.

Required reading

Nader te bepalen. De literatuur wordt gedurende de projectgroep geraadpleegd. De studenten dienen voor een belangrijk deel hun eigen bibliografie samen te stellen.

Examination

Elke deelnemer van de projectgroep dient een mondelinge presentatie te verzorgen. Deze presentatie heeft vooral tot doel om een extra sturingsmoment in te bouwen. Elke student sluit de projectgroep af met een schriftelijk werkstuk over het toegewezen deelonderwerp. Het eindcijfer wordt bepaald door het resultaat voor het werkstuk.

Information

Dr. E. Grasman
e.grasman@let.leidenuniv.nl

Overview

De studenten krijgen tijdens de eerste bijeenkomst een specifiek deelonderwerp toegewezen. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten moeten zij de docent en de medestudenten op de hoogte houden van hun vorderingen.