Toegangseisen
n.v.t.
Contact
Coordinator: Prof.dr. J. Memelink
Email: Prof.dr. J. Memelink
Beschrijving
Basale biochemische principes en belangrijke biochemische technieken komen aan de orde. Verschillende technieken van eiwitzuivering worden toegepast. De eigenschappen en de kinetiek van enzymen betrokken bij de glycolyse dan wel bij afbraak van polysachariden wordt o.a. met spectroscopische technieken bestudeerd. De resultaten van de experimenten worden schriftelijk (verslagen in de vorm van een wetenschappelijk artikel) gepresenteerd.
Leerdoelen
Doelstellingen:
Dit practicum beoogt het aanleren van basis theorie en vaardigheden voor experimenteel biochemisch werk, en het verschaffen van inzicht in de structuur en functie van eiwitten en polysachariden.
Eindtermen:
De student heeft door middel van basale biochemische theorie en technieken inzicht verkregen in de structuur en functie van eiwitten en polysachariden.
Rooster
Vier-weekse, voltijds cursus van 4 februari 2019 tot en met 1 maart 2019, zie Blackboard voor detailrooster
Onderwijsvorm
Practicum, hoorcolleges, zelfstudie
Toetsing
Verslagen, schriftelijke toetsen,
Blackboard
Aanvullende informatie en cursusdocumenten staan op Blackboard
Literatuur
Syllabus, wetenschappelijke artikelen
Aanmelden
Via USIS en daarna inschrijven op Blackboard