Prospectus

nl en

Noordwestsemitische epigrafie

Course
2018-2019

Toegangseisen

Bijbels Hebreeuws 1

Van studentende ONOS in de specialisatie Hebreeuws en Aramees wordt verwacht dat ze de cursus Bijbels Aramees ook met goed gevolg hebben afgerond.

Beschrijving

In dit college wordt een kaleidoscopisch overzicht gegeven van meer dan duizend jaar Noordwest-Semitische epigrafie. Studenten maken kennis met diverse vormen van Kanaänitische (o.m. Hebreeuws en Fenicisch) en Aramese epigrafische teksten. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de gebruikte schriftsoorten en aan de archeologische en cultuurhistorische context van de teksten. De teksten worden in de brontaal gelezen.

Leerdoelen

De student maakt in deze collegereeks diepgaand kennis met het epigrafische materiaal dat in verschillende noordwestsemitische talen bewaard is gebleven. Na afloop van de cursus;

  • heeft de student een goed overzicht van het beschikbare bronnenmateriaal;

  • is is de studentde student in staat in staat dedeze epigrafische bronnen zelfstandig the raadplegenbronnen zelfstandig te raadplegen;

  • kan de student problemen m.b.t. individuele teksten vanuit diverse invalshoeken identificeren en hierop kritisch reflecteren.
    Daarnaast draagt deze cursus bij aan de verbetering van de schrijf- en presentatievaardigheden van de studenten.

Voorts aansluiting op de eindtermen van de bachelor Oude Nabije Oosten-studies:
I.1a, III.1a

Algemene (faculteitsbrede) academische vaardigheden: I.1, II.1, III.1

Rooster

Rooster

Onderwijsvorm

Werkcollege met aanwezigheidsverplichting.

Studielast

  • Colleges: 26 uur

  • Voorbereiden: 48 uur

  • Werkstuk: 66 uur

Toetsing

Het eindcijfer komt tot stand op basis van het gewogen gemiddelde van de volgende onderdelen:

  • deelopdrachten (30%)

  • werkstuk (70%)

Het werkstuk wordt geschreven in twee fasen: een conceptversie waarop commentaar wordt geleverd en een definitieve versie die zal worden beoordeeld. Studenten die de deadline van de conceptversie niet halen, krijgen geen commentaar en hun cijfer zal worden bepaald op basis van de definitieve versie.
Het werkstuk moet voldoen aan de richtlijnen van het SBL Handbook of Style.

Herkansing

Bij een onvoldoende krijgt de student nog één maal de gelegenheid zijn/haar paper te herzien. Deelcijfers die voldoende zijn komen te vervallen.

inzage

Uiterlijk bij het bekendmaken van de uitslag van het tentamen wordt aangegeven op welke wijze en op welk tijdstip de nabespreking van het tentamen plaatsvindt. Er wordt in ieder geval een nabespreking georganiseerd indien een student hiertoe verzoekt binnen 30 dagen na bekendmaking van de uitslag.

Literatuur

Literatuur wordt tijdens het college opgegeven.

Aanmelden

Aanmelden via uSis.

Blackboard

Blackboard

Aanmelden A la carte en contractonderwijs

Niet beschikbaar voor A la carte- of Contractonderwijs.

Contact

Dr. M.L. Folmer