Due to the Corona virus education methods or examination can deviate. For the latest news please check the course page in Brightspace.

Prospectus

nl en

Optional course obtained at foreign university

Course
2020-2021

Toegangseisen

Een in het buitenland gevolgd keuzevak kan, onder voorwaarden, dienen als vervangend vak voor het gebonden keuzevak ‘Belastingverdragen’ of ‘Fiscaal Economisch Beleid’.

Fiscale vakken in het buitenland

In het kader van de verschillende uitwisselingsverdragen van de Universiteit Leiden en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, kunt u de keuze maken om een periode in het buitenland door te brengen en te studeren aan een buitenlandse universiteit. Een in het buitenland gevolgd keuzevak kan onder voorwaarden dienen als vervangend vak voor de vakken Belastingverdragen of Fiscaal Economisch Beleid.

Op de volgende manier kan een aan een buitenlandse universiteit afgelegd studieonderdeel dienen ter vervanging van een vak uit het Leidse Master curriculum:

  • U volgt een vooraf goedgekeurd fiscaalrechtelijk vak aan een buitenlandse universiteit. Vanwege het feit dat het hier vervanging van een verplicht vak/gebonden keuzevak betreft, dient het in het buitenland te volgen vak aan een aantal voorwaarden te voldoen.

  • U moet er onder andere rekening mee houden dat minimaal twee maanden van tevoren toestemming dient te worden gevraagd.

Meer informatie kunt u vinden op de Brightspace-omgeving: fiscaal recht studeren in het buitenland. Voor vragen kun je contact opnemen met het bureau Internationale opleidingen van de faculteit.