Prospectus

nl en

Honours College Law

Honours College Law is er voor juridische en criminologische studenten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het betreft een extracurriculair traject van in totaal minimaal 30 ec. Het bestaat uit een oriëntatiefase van 5 ec in het 2e semester van het eerste jaar en minimaal 25 ec in het 2e en 3e derde jaar; of een programma van minimaal 30 ec in het 2e en 3e jaar. Iedere student volgt in het 2e of 3e jaar in ieder geval een zogenoemde interdisciplinaire Honours Class.

Er is een grote keuzevrijheid binnen een gevarieerd vakkenaanbod. In vergelijking met de reguliere bachelorvakken is er sprake van ander onderwijs en andere toetsvormen. Er is ook ruimte voor stage en onderzoek. De vakken vormen een verdieping en/of een verbreding ten opzichte van de reguliere vakken van je opleiding en geven je de mogelijkheid tot het opdoen en toepassen van andere kennis en vaardigheden. Bij diverse vakken treed je ook buiten het juridische en criminologische metier. Je leert op die manier over bestaande grenzen van de studie en het vakgebied heen te kijken.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om na je 1e studiejaar de reguliere juridische vakken (van Rechtsgeleerdheid klassiek) in aparte werkgroepen te volgen met alleen studenten van HC Law.

Voor meer informatie over HC Law zie de website .