Toegangseisen
De student moet de propedeuse Kunstgeschiedenis hebben afgerond.
Beschrijving
Een stage tijdens je studie is erg goed om je te oriënteren op de beroepspraktijk en het mogelijke werkveld van een kunsthistoricus. Het vult je studie aan met praktijkervaring en kan je op het spoor zetten van een toekomstige baan.
Je kunt de stage in je BA doen in het derde jaar, bijvoorbeeld in je vrije keuzeruimte, voor 10 of 15 ects (de maximale 15 ects komt overeen met 10,5 weken full time).
De website van de Studenten Loopbaan Service heeft een pagina die een aardige indruk geeft van de rijkdom aan stagemogelijkheden. Ook de opleiding Kunstgeschiedenis krijgt door het hele jaar heen aanbiedingen van stageplaatsen buiten de grote musea. Deze komen in het stageoverzicht te staan. Als je een interessante stage op deze website ziet, kun je zelf contact opnemen met de instelling om een afspraak te maken.
Leerdoelen
In een voor het vakgebied relevant werkveld – musea, kunsthandel, veilinghuizen, beleidsorganen, uitgeverswereld – zelfstandig inhoudelijke, aan de kunstgeschiedenis gerelateerde taken kunnen volbrengen op een derdejaars niveau, zoals het uitvoeren van ondersteunend kunsthistorisch onderzoek bij tentoonstellingen; tekstueel onderzoek en redactiewerk bij uitgeverijen; publieksgericht werk bij educatieve diensten; of beleidsmatig werk bij een overheidsorgaan in de cultuursector.
Een vergroot inzicht in de beroepspraktijk van de kunsthistoricus en kunnen reflecteren op het eigen functioneren daarin.
Onderzoeksresultaten en/of werkervaringen helder en beargumenteerd uiteen kunnen zetten.
Sociaal-communicatief vaardig kunnen optreden in samenwerkingssituaties.
Een realistische planning kunnen maken en zich kunnen houden aan overeengekomen planningen en prioriteringen.
Rooster
De stage kan op elk gewenst moment ingaan en je kunt je tijdsplanning in beginsel afstemmen op de rest van je studie, bijvoorbeeld: part time 2 of 3 dagen per week over een langere periode, of full time 5 dagen per week gedurende 10,5 weken. Natuurlijk ben je ook afhankelijk van de mogelijkheden en wensen die er vanuit de stage-instelling zijn.
Onderwijsvorm
Werken in de praktijk op basis van een werkafsprakenformulier.
Toetsing
Een stage wordt beoordeeld op basis van je prestaties bij de stage-instelling – zowel de begeleider bij de stage-instelling, als de docent die je begeleidt vanuit de opleiding vult na afloop van de stage een beoordelingsformulier in – en op basis van het stageverslag, een kort verslag van 1500-2000 woorden exclusief noten, literatuur en bijlagen, ingeleid door een abstract van maximaal 300 woorden. Het verslag wordt beoordeeld door de Examencommissie van de BA Kunstgeschiedenis, die ook het eindoordeel geeft. Cijfers worden bij stages niet gegeven.
Blackboard
N.v.t.
Literatuur
N.v.t.
Aanmelden
Als je besluit een stage te doen, benader je een docent van de opleiding Kunstgeschiedenis als begeleider van de stage. Vervolgens regel je met Barbara Sumer, stagecoördinator Geesteswetenschappen (zie onder), je officiële stageformulieren. Deze dien je ter beoordeling aan de Examencommissie voor te leggen.
Aanmelden Studeren à la carte en Contractonderwijs
N.v.t.
Contact
Drs. G.J. Nauta (onderwijscoördinator BA Kunstgeschiedenis)
Drs. Barbara Sumer (stagecoördinator Studenten Loopbaan Service)
Opmerkingen
Lees voor je een stage-aanvraag doet goed alle informatie op deze twee weblocaties:
Stagemogelijkheden / Internships Kunstgeschiedenis
Stage informatie Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen