Toegangseisen
n.v.t.
Contact
Coordinator: Prof.dr.J. Memelink
Email: j.memelink@biology.leidenuniv.nl
Beschrijving
De projectweek heeft als thema ‘Enzymgehalte als parameter voor kwaliteit van vlees’, waarbij deelnemers zelf onderzoeksvragen formuleren, experimenten uitvoeren op vlees van diverse leveranciers en resultaten uitwerken in een verslag.
Leerdoelen
Doelstellingen:
Kennis maken met het zelfstandig opzetten van een moleculair onderzoek vanaf vraagstelling tot en met metingen en uitwerking. Leren van enkele basisbegrippen en basistechnieken gerelateerd aan de analyse van eiwitten en enzymatische reacties.
Eindtermen:
Deelnemers hebben ervaring met het zelfstandig verrichten van onderzoek en met daarover rapporteren. Er is ervaring opgedaan met eiwitextractie, eiwitbepaling, absorptiespectrofotometrie en eiwitgelelectroforese. Er is kennis opgedaan van basale aspecten van enzymen, zoals eenvoudige kinetiek en isoenzymen, en deze is in praktijk toegepast. Er is gewerkt met eenvoudige statistische tests.
Rooster
Zie rooster BLOK 2
Onderwijsvorm
Practicum, zelfstudie, zelfwerkzaamheid.
Toetsing
Beoordeeld worden het onderzoeksplan, het labjournaal, en het verslag.
Blackboard
Cursusmateriaal staat op Blackboard, communicatie en wijzigingen gaan ook via Blackboard.
Literatuur
Practicumhandleiding
Aanmelden
Via Usis en enrollen in Blackboard