Toegangseisen
Dit vak is een verplicht onderdeel van de Educatieve master Religie en Levensbeschouwing.
Beschrijving
Studenten kiezen een deelonderwerp van hun scriptie en maken hierover een educatief product voor het eerstegraadsgebied. Studenten stellen verder een handleiding op bij het educatieve product zodat het bruikbaar is voor anderen. Ze presenteren mondeling hun producten aan elkaar en andere geïnteresseerden tijdens een afrondend symposium.
Leerdoelen
De student kan een deel van het onderwerp van zijn/haar masterscriptie didactiseren in de vorm van een educatief product voor het eerstegraadsbegied.
De student kan de vakinhoudelijke en vakdidactische keuzes en principes van het educatief product toelichten aan peers, in zowel schriftelijke als mondelinge vorm. De schriftelijke handleiding is in principe publicabel in een vakblad zoals Narthex.
Rooster
De roosters zijn beschikbaar via My Timetable.
Vragen? Neem contact op met de betreffende docent en/of ICLON Onderwijsadministratie.
Onderwijsvorm
Werkstuk in aansluting op de MA-scriptie.
Toetsing en weging
Toetsing
Educatief product
Handleiding bij het educatief product
Mondelinge presentatie tijdens het symposium
Bij de beoordeling wordt gelet op de kwaliteit, originaliteit en bruikbaarheid in het onderwijs van het product van het educatief project.
Dr. Michaël van der Meer en de scriptiebegeleider stellen samen het cijfer vast.
Weging
Het eindcijfer van het vak komt tot stand door:
Educatief product: 40 %
Handleiding bij het educatief product: 40 %
Mondelinge presentatie tijdens het symposium: 20 %
Herkansing
Studenten die een onvoldoende hebben behaald voor het vak kunnen herkansen door een nieuwe versie in te leveren van het educatief product en/of de handleiding bij het educatief product. De mondelinge presentatie kan niet herkanst worden.
Literatuurlijst
Afhankelijk van het gekozen project.
Inschrijven
Zie de informatie bij Aanmelden/inschrijven studieonderdelen op de tab 'Over deze master’ op de studiegidspagina met informatie over de tweejarige Educatieve master.
Contact
Coördinator: Dr. Michaël van der Meer.