Toegangseisen
Kennis van Moleculaire Genetica 1 en Microbiologie (jaar 1) is vereist om aan te kunnen sluiten bij Moleculaire Genetica en Microbiologie.
Beschrijving
Belangrijke doorbraken in de industriele biotechnologie en medische wetenschap zijn vaak tot stand gekomen door begrip van moleculaire processen in de en daarop gebaseerde praktische toepassingen. De cursus Moleculaire microbiologie (3 EC) gaat dieper in op moleculaire mechanisme en moleculair genetische tools die gebruikt worden in de microbiële biotechnologie.
Moleculaire Microbiologie: Het doel in dit onderdeel is het verdiepen van de kennis over belangrijke microbiologische processen en hun onderlinge samenhang. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. bacteriële en eukaryotische secretie en genregulatie, schimmelgenetica, industriële en microbiële biotechnologie, biocontrole d.m.v. micro-organismen, quorum sensing, biofilms, en het bestrijden van infectieuze schimmels.
Leerdoelen
Doelstellingen:
Het verdiepen van de kennis over moleculaire genetica bij microben.
Eindtermen:
Studenten hebben voldoende inzicht in microbiele biotechnology en bijbehorende technieken om ook zelfstandig een goed beeld te kunnen krijgen van gepubliceerd moleculair genetisch en microbieel onderzoek.
Rooster
In MyTimetable kun je alle vak- en opleidingsroosters vinden, waarmee jij je persoonlijke rooster kunt samenstellen. Onderwijsactiviteiten waarvoor je je via MyStudyMap hebt ingeschreven, worden automatisch in je rooster getoond.
Daarnaast kun je My Timetable gemakkelijk koppelen aan een agenda-app op je telefoon en worden roosterwijzigingen automatisch in je agenda doorgevoerd; bovendien ontvang je desgewenst per e-mail een notificatie van de wijziging. Je kunt notificaties aanzetten bij Instellingen, nadat je bent ingelogd.
Vragen? Bekijk de video, lees de instructie of neem contact op met de ISSC helpdesk.
Let op: Joint Degree studenten Leiden/Delft dienen de informatie uit de Leidse en Delftse MyTimetables samen te voegen om een volledig rooster te zien. Deze video legt uit hoe dat werkt.
Onderwijsvorm
Hoorcolleges en zelfstudie.
Toetsing en weging
Er is een schriftelijke tentamen. Om te slagen voor de cursus moet voor het tentamen minstens een 5,5 worden behaald
Literatuurlijst
Moleculaire Microbiologie:
Wetenschappelijke artikelen (via Blackboard)
Verplicht boek: Madigan et al., Brock Biology of Microorganisms, Prentice Hall International Inc., 14e of 15e editie.
Inschrijven
Als student ben je zelf verantwoordelijk voor het tijdig inschrijven via MyStudyMap.
In deze korte video zie je stap voor stap hoe je je kunt inschrijven voor cursussen in MyStudyMap.
Uitgebreide informatie over de werking van MyStudyMap vind je hier.
Er zijn twee inschrijfperiodes per jaar:
de inschrijving voor het najaar opent in juli
de inschrijving voor het voorjaar opent in december
Zie deze pagina voor meer informatie over deadlines en inschrijven voor vakken en tentamens.
Let op:
Het is verplicht om je in te schrijven voor alle activiteiten die je gaat volgen van een vak.
Je inschrijving is pas voltooid wanneer je je cursusplanning indient in het tabblad ‘Klaar voor inschrijving’ door op ‘indienen’ te klikken.
Niet ingeschreven zijn voor een (her)tentamen betekent dat je niet mag deelnemen aan het (her)tentamen.
Contact
Algemene coördinator: Dr.ir. J. van den Brink
Coördinator Moleculaire Microbiologie: Dr. A.F.J. Ram
Opmerkingen
Software
Vanaf collegejaar 2024/2025 werkt de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen met het software distributieplatform Academic Software. Via het platform kun je toegang krijgen tot de software die je nodig hebt voor bepaalde vakken in je studie. Voor sommige software moet je laptop aan bepaalde systeemeisen voldoen. Dit staat aangegeven bij de software. Belangrijk is dat je de software installeert voor de start van het vak. Meer informatie over het laptopprofiel vind je op de studentenwebsite.