Prospectus

nl en

Mentoraat Bijeenkomst Religie

Course
2024-2025

Met het eerstejaarsmentoraat van FGW heten we je van harte welkom op de Universiteit Leiden en maak je kennis met onze universiteit, je opleiding en je medestudenten. In een kleine groep studenten van je nieuwe opleiding ga je met een ouderejaarsmentor aan de slag. In principe volg je in het eerste semester 8 mentoraatsessie en in het tweede semester 4. Je wordt geacht aan alle mentoraatbijeenkomsten deel te nemen. Aanwezigheid wordt gemonitord.

De sessies staan in je rooster. Tijdens de bijeenkomsten ga je actief aan de slag met de volgende onderwerpen: kennismaken, een prettige leeromgeving voor iedereen, de digitale systemen van de universiteit, effectief studeren, voorbereiding op de tentamenweken, reflectie op je voortgang en nieuwe doelen stellen, overzicht van je studie, vakinschrijvingen voor semester 2, voorbereidingen op jaar 2 en studieloopbaanoriëntatie. Enkele gezellige sociale activiteiten zijn ook onderdeel van deze bijeenkomsten.

We verwachten dat je door je deelname aan de mentoraatbijeenkomsten snel je weg kunt vinden binnen de universiteit, je er thuis zult voelen en een goede start kunt maken met het eerste jaar van je nieuwe opleiding.