Studiegids

nl en

Dubbele Bachelor+

Vak
2021-2022

Omschrijving

Volg je twee bacheloropleidingen of overweeg je een tweede opleiding erbij te doen, en wil je deelnemen aan het Honours College? Word dan een Dubbele Bachelor+ student! Het Honours College biedt jou als dubbelstudent een aangepast honoursprogramma aan. Hierbij heb je naast je reguliere studies de mogelijkheid toe te treden tot het Honours College en Honours Classes te volgen.

Honours Class

Om mee te doen aan de Dubbele Bachelor+ moet je minimaal één Honours Class van 5 EC te volgen. De Honours Classes bieden jou de mogelijkheid om interdisciplinaire wetenschappelijke en sociale problematiek te bestuderen. Ook excursies en andere evenementen kunnen daar een onderdeel van zijn. Wanneer je nog meer verdieping en verbreding in de wetenschap zoekt, kun je ook deelnemen aan meerdere Honours Classes.

Toelatingseisen

Je kunt je aanmelden tot het einde van je tweede studiejaar (geteld vanaf je eerste studie). Deelname aan de Dubbele Bachelor+ kan wanneer je aan de volgende eisen voldoet: – je volgt twee bacheloropleidingen aan een Nederlandse universiteit, waarvan in ieder geval één aan de Universiteit Leiden; – je haalt goede studieresultaten en zoekt extra uitdaging tijdens het studeren; – je hebt een nominale studievoortgang voor beide bacheloropleidingen.

Studieplan

Wanneer je kiest voor de Dubbele Bachelor+, verwachten we dat je een studieplan opstelt. In jouw studieplan moet je o.a. aangeven hoe je jouw twee studies roostertechnisch wilt inplannen, hoe je de haalbaarheid van het nominaal afstuderen ziet en wanneer je een Honours Class denkt te willen volgen. Een format voor het studieplan kun je opvragen bij honourscollege@science.leidenuniv.nl.

Aanmelden

Bekijk de aanmeldingsprocedure DB+ voor meer informatie.

Contact

honourscollege@science.leidenuniv.nl