Studiegids

nl en

Defensie, veiligheid en moraliteit (combinatievak)

Vak
2021-2022

Een aantal studenten van Honours College Law kan en mag aan het nieuwekeuzevak ‘Defensie, veiligheid en moraliteit’ meedoen bij en voor hun programma HC Law. Defensie, veiligheid en moraliteit, 2021-2022 - Studiegids - Universiteit Leiden

Ter bevordering van vrede en veiligheid heeft Nederland in de voorbije decennia aan verschillende internationale missies deelgenomen. Denk daarbij aan missies zoals in Afghanistan, Mali en de strijd tegen de Islamitische Staat in Irak. Al deze missies vonden plaats in door oorlog geteisterde gebieden.
In dit vak krijgen studenten inzicht in de complexiteit van het concept veiligheid in tijden van crisis en oorlog. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de dilemma’s die zich voordoen wanneer de politieke, juridische en militair-operationele werkelijkheden niet met elkaar stroken.

Aanmelden/inschrijven
Let op; Als je dit vak volgt als onderdeel van je HC Law programma is de wijze van inschrijven anders dan in de genoemde vakbeschrijving staat vermeld (voor studenten die het als keuzevak volgen).
De aanmelding voor het volgen van dit vak als HC Law student geschiedt via de administratie van HC Law: honours@law.leidenuniv.nl.

[NB Dit vak komt in de plaats van de mogelijkheid om het combinatie-vak ‘Understanding Imprisonment’ bij en voor HC Law te volgen. Dat vak kan in 2021-22 niet worden verzorgd.]

Contact

Vakcoördinator: prof. dr. mr. M.J.J. Kunst
Werkadres: Steenschuur 25,
Bereikbaarheid: Op afspraak via het secretariaat
Telefoon: 071 – 527 3512
E-mail: keuzevakkencrimstraf@law.leidenuniv.nl

Instituut/afdeling

Instituut: Strafrecht en Criminologie
Afdeling: Criminologie
Kamernummer secretariaat: B3.11
Openingstijden: maandag t/m vrijdag. 9.00 – 17.00 uur
Telefoon secretariaat: 071 – 527 7324
E-mail: keuzevakkencrimstraf@law.leidenuniv.nl