Studiegids

nl en

Thesis MPS

Vak
2022-2023

Toegangseisen

Afgeronde bachelor diploma die toegang geeft tot deze master óf een afgerond bachelor scriptie/ project wanneer toegang tot de master is verleend o.b.v. art. 5.2.2.a van de Onderwijs- en Examenregelingen 2019-2020.

Brightspace

Lees hier meer over Brightspace. Er is één Brightspace voor alle studenten van MPS, ongeacht hun cohort. Alle cohorten worden automatisch toegevoegd aan deze pagina. Mocht je geen toegang hebben tot de Master MPS thesis mail dan thesiscoordination@fgga.leidenuniv.nl.

Planning - exacte data zijn te vinden op Brightspace

Voor het instroomcohort februari:

 • Uiterlijk bij de start van blok 1 worden studenten toegewezen aan begeleiders en vindt het eerste begeleidingsgesprek plaats.

 • Uiterste inleverdatum van de 1e poging van de volledige scriptie: half december.

 • Uiterste datum feedback van de 1e begeleider: eind december.

 • Uiterste inleverdatum definitieve scriptie: begin januari.

 • Uiterste datum verdediging: eind januari.

 • Scriptiebegeleider levert tentamenbriefjes voor de scriptie in bij OSC voor eind januari.

Voor het instroomcohort september:

 • Uiterlijk bij de start van blok 3 worden studenten toegewezen aan begeleiders en vindt het eerste begeleidingsgesprek plaats.

 • Uiterste inleverdatum van de 1e poging van de volledige scriptie: half mei.

 • Uiterste datum feedback van de 1e begeleider: eind mei.

 • Uiterste inleverdatum definitieve scriptie: begin juni.

 • Uiterste datum verdediging: eind juni.

 • Scriptiebegeleider levert tentamenbriefjes voor de scriptie in bij OSC voor eind januari.

Momenteel uitgeschreven?

Uitgeschreven en wil je volgend semester je scriptie te schrijven?
Ben je op dit moment tijdelijk uitgeschreven voor de master en wil je komend semester starten met de scriptie? Neem dan uiterlijk 3 maanden voor de start van het semester contact op met de studieadviseurs. Dus uiterlijk 1 november als je in februari met de scriptie wilt starten en uiterlijk 1 juni als je in september wilt starten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat er een geschikte begeleider voor je is. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdig je herinschrijving voor de MSc regelt in Studielink.
Neem je na die datum contact op, dan kan het zijn dat we geen begeleider voor je hebben en dat je een semester moet wachten of dat je een ander scriptieonderwerp moet kiezen!
Ben je al eerder gestart met de scriptie? Laat dan je tijdig begeleider weten dat je verder gaat.

Leidse Catalogus / bibliotheekgebruik

Hoe ga je in Leiden concreet te werk bij het zoeken naar boeken en artikelen? En hoe krijg je ze vervolgens in handen, in digitale of gedrukte vorm? Hoe kun je met de Catalogus snel en simpel boeken en artikelen zoeken waarvan je al titelgegevens hebt? Hoe kun je boeken en artikelen zoeken op onderwerp? En hoe krijg je tenslotte het boek of artikel in handen? Misschien is het wel volledig digitaal beschikbaar!

Cursusmateriaal voor de afzonderlijke databases, zoals PiCarta en Web of Science, vind je in de handleidingen en demo’s.

Wanneer je je masterthesis hebt afgerond en ook de rest van je studiepunten hebt gehaald kun je je afstuderen aanvragen: NL