Studiegids

nl en

MD/PhD-track

Vak
2024-2025

Toegangseisen

Studenten van het Honours College Geneeskunde die lange tijd onderzoek willen doen en daar op basis van hun motivatie en cv voor worden geselecteerd, kunnen onderzoek doen in de MD/PhD-track. Je dient jaar 1 van de bachelor met een cijfergemiddelde van minimaal een 7.0 te hebben behaald, zonder herkansingen en geen van de cijfers lager dan een 6.0.

Beschrijving

MD/PhD onderzoek (max 30 ECTS) - 3010HC160Y - waarde 500
In de MD/PhD-track doe je wetenschappelijk onderzoek onder persoonlijke, intensieve begeleiding van een onderzoeksbegeleider. Met je onderzoeksbegeleider maak je afspraken over de invulling van het onderzoek, je aanwezigheid en het doen van evt. cursussen (bv uit de EPI-track). De MD/PhD-track vormt een basis (maar geen garantie) voor een aanstelling gericht op een academische promotie tijdens of na je master Geneeskunde.

Onderwijsvorm

Als student in de MD/PhD-track doe je onderzoek op een onderzoeksafdeling in het LUMC.

Toetsing

Tijdens de MD/PhD-track moet een urenregistratie worden bijgehouden, en bij afronding moet een reflectieverslag (half A4) worden geschreven. Uit de urenregistratie moeten verschillende uitingen van vorderingen blijken zoals abstracts voor een congres en artikelen in wording. Indien aan alle voorwaarden is voldaan, zullen de studiepunten worden toegekend in uSis.

Aanmelding

Voor de MD/PhD-track moet je aan een selectieprocedure deelnemen. Studenten Geneeskunde die voor deze track in aanmerking komen, krijgen vóór 1 oktober van jaar 2 een mail van het secretariaat PhD-trajecten, waarbij ze worden uitgenodigd om te solliciteren. Voor de sollicitatie moet je uiterlijk 1 november een duidelijke motivatiebrief, cijferlijst en cv opsturen naar secretariaat-phd-trajecten@lumc.nl. Uit alle aanmeldingen worden jaarlijks maximaal 10 kandidaten geselecteerd en de uitslag wordt uiterlijk in december bekend gemaakt. Geselecteerden ontvangen een beurs van € 4000, waarvan € 1000 voor de student (bv voor congresbezoek) en € 3000 voor de onderzoeksafdeling.

Niet geselecteerd voor de MD/PhD-track? Ga dan na welke goede mogelijkheden er zijn om onderzoek te doen in de track Onderzoek op eigen initiatief.

Contact

Voor vragen over de MD/PhD-track kun je contact opnemen met dr. Marion Verduijn, coördinator van het Honours College Geneeskunde (honourscollegegeneeskunde@lumc.nl).