Studiegids

nl en

Context Mapping and Co-Design in Designing Interventions

Vak
2024-2025

Let op: Deze cursus wordt aangeboden binnen de minor Co-Creating a Healthy Society. In 24/25 staat de minor enkel open voor studenten die het Nederlands machtig zijn. Onderstaande cursusinformatie is mogelijk nog aan verandering onderhevig.

Toegangseisen

Deze cursus is alleen toegankelijk voor studenten die zijn toegelaten tot de minor “Co-Creating a Healthy Society”.

Beschrijving

Gedurende deze module gaan studenten gebruikersonderzoek doen in steden, wijken of Living Labs, om te begrijpen wat mensen nodig hebben om gezond te leven en hun welzijn te verbeteren. Studenten achterhalen wat mensen belangrijk vinden, welke uitdagingen er zijn en welke kansen er liggen voor gezondheid en welzijn. Ook onderzoeken ze welke steun inwoners kunnen krijgen van bijvoorbeeld vrienden, gemeenschapscentra en gezondheidsorganisaties.
Op basis van deze inzichten kiezen studenten een ontwerpdoel. Gedurende een reeks co-creatiesessies zullen zij stapsgewijs werken aan het vormgeven van een dienst. Deze sessies leiden tot de creatie van een prototype, dat kort zal worden geëvalueerd. Met het oog op duurzaam en langdurig gebruik, wordt de nadruk gelegd op duurzame implementatie. Hierbij wordt ook rekening gehouden met hoe het ontwerp flexibel kan inspelen op veranderende gebruikersbehoeften en -motivaties.

Leerdoelen

Studenten zullen:

  • Leren hoe ze effectief gebruikersonderzoek kunnen uitvoeren.

  • Leren zich te verplaatsen in de beleving van gebruikers.

  • Vaardigheden ontwikkelen voor het opzetten van co-creatiesessies.

  • Een interventie ontwerpen die gebruik maakt van overtuigende spelelementen, storytelling en gezondheidsinformatie.

  • De effectiviteit van hun ontwerp leren evalueren.

Rooster

Het rooster van deze cursus vind je in MyTimetable

Onderwijsvorm

  • Werkgroepen

Toetsing en weging

WNM

Het instituut hanteert vaste regels rond cijferberekening en volgt tevens het beleid van de Faculteit der Sociale Wetenschappen om, met behulp van software, werkstukken van studenten systematisch op plagiaat te controleren. Alle studenten zijn verplicht om de Toets Wetenschappelijke Integriteit met een score van 100% af te ronden, zodat ze inzicht krijgen in de toepassing van integriteit bij het schrijven van wetenschappelijke teksten. De studenten krijgen toegang tot de toets via een module op Brightspace. Bij het constateren van fraude worden disciplinaire maatregelen genomen. Studenten worden geacht de informatie over deze twee onderwerpen te kennen.

Literatuurlijst

Deze cursus maakt gebruik van BrightSpace. Studenten ontvangen een syllabus met alle praktische informatie over het minor programma. Specifieke informatie over cursussen, zoals literatuur en online middelen, zal worden geleverd door de cursuscoördinatoren.

Inschrijven

Deze cursus is alleen toegankelijk voor studenten van de minor “Co-creating a Healthy Society”. Het is alleen mogelijk om je in te schijven voor de volledige minor, niet voor individuele cursussen. Inschrijving voor de minor vindt plaats via EduXchange.

Contact

Prof. Dr. Machiel van Dorst, TU Delft, Faculteit Engineering M.J.vanDorst@tudelft.nl
Dr. Deepti Adlakha, TU Delft, Faculteit Engineering D.Adlakha@tudelft.nl