Studiegids

nl en

Taalkunde van Spaans Amerika III

Vak
2009-2010

Beschrijving

De cursus bestaat uit twee blokken. In het eerste blok wordt de syntactische theorievorming bestudeerd met nadruk op taalvariatie. De hedendaagse syntactische theorie wordt toegepast op interessante verschijnselen uit het Spaans gesproken in Latijns-Amerika. Het tweede blok is erop gericht de student verschillen tussen de regionale varianten van het Spaans in Latijns-Amerika bij te brengen. Daarnaast belicht het college de consequenties van het naast elkaar bestaan van twee of meer talen voor de gemeenschap en voor de talen zelf.

Rooster

Collegerooster

Onderwijsvorm

Hoor- en werkcolleges.

A la carte- en Contractonderwijs

Informatie voor belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), oa. over kosten, inschrijving en voorwaarden.

Informatie voor belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), oa. over kosten, inschrijving en voorwaarden.

Deadlines voor inschrijving:
Eerste semester: 24 augustus 2009
Tweede semester: 18 januari 2010

Leerdoelen

Aan het eind van deze cursus zal de student over kennis beschikken over hedendaagse syntaxis en van de intrinsieke kenmerken van de linguïstische varianten van het Spaans gesproken in Latijns-Amerika.

Literatuur

Nader bekend te maken.

Toetsing

Werkstuk en schriftelijk tentamen met korte open (invul)vragen, enkele essayvragen en tekstanalyse. Werkstuk 30% eindcijfer, tentamen 70%. Een vrijwillige presentatie kan het cijfer van het werkstuk tot 1.5 punten verhogen. Om het vak te halen moeten de studenten tenminste een 5 halen voor elk onderdeel. Het gemiddelde moet 6 of hoger zijn.

Informatie

Dr. P. González, tel: 071 5272054 of e-mail: p.gonzalez@hum.leidenuniv.nl

Blackboard/webpagina

Algemene informatie en wekelijkse handouts zullen via Blackboard worden aangeboden.