Studiegids

nl en

Bachelor scriptie CA-OS

Vak
2009-2010

Coördinator

Dr. Rivke Jaffe, kamer 3A40, tel. 071-527 3465, e-mail: rjaffe@fsw.leidenuniv.nl

Studenten moeten uiterlijk op 1 november een korte beschrijving van het gekozen scriptie-onderwerp in geprinte vorm en in tweevoud inleveren bij de scriptiecoördinator. De scriptiecoördinator zal aan de hand daarvan aan elke student een scriptiebegeleider toewijzen.
Tevens worden studenten verzocht om zich voor de Blackboardmodule “Bachelor Thesis CA-OS 2009-10” aan te melden omdat via deze weg de informatie zal worden verspreid.

Onderwijsvormen

Zelfstandig schrijven van een literatuurscriptie van ca. 21000 woorden (35 blz.) onder begeleiding van een docent en volgens de richtlijnen uiteengezet in de reader van Gerritsen en Onneweer (behandeld in de cursus Academische Vaardigheden – zie BlackBoard).

Toetsing

Beoordeling van de scriptie door de begeleider vondt plaats conform de aandachtspunten voor het nakijken van BA scripties .

De eerste versie van de scriptie moet bij de begeleider worden ingeleverd in mei 2010. Voor die tijd (aan het begin van de 2e semester) dient de student op eigen initiatief contact te hebben opgenomen met de begeleider.

De definitieve versie van de scriptie moet bij de begeleider in geprinte vorm worden ingeleverd vóór 31 juni 2010. Tevens moet op dat moment een digitaal exemplaar van de scriptie in PDF-formaat worden ingeleverd bij het secretariaat. Na deze datum zal de beoordeling van de scripties plaatsvinden. Begeleiding zal dan niet meer mogelijk zijn i.v.m. zomer-reces en onderzoeksverplichtingen van de docenten.

N.B. Volgens de Onderwijs- en examenregeling (OER) geldt voor zowel tentamens als scripties een beoordelingstermijn van drie weken.

Ingangseis/advies

Afgerond propedeuse.

Rooster

In november 2009 wordt aan iedere student een begeleider van de bachelor scriptie toegekend. Hele maand januari 2010 is een onderwijsvrije periode waarin met de opzet van de bachelorscriptie kan worden begonnen.
Het is belangrijk om al aan het begin van het tweede semester contact op te nemen met de scriptiebegeleider zodat het begeleidingstraject optimaal kan worden benut.

Blackboard

De studenten verzocht om zich voor de Blackboardmodule “Bachelor Thesis CA-OS 2009-10” aan te melden omdat via deze weg de informatie zal worden verspreid. De module zal in oktober 2009 worden geactiveerd.