Studiegids

nl en

Oude geschiedenis van India (pensum)

Vak
2009-2010

Tijdens de colleges worden de verschillende typen bronnen behandeld die beschikbaar zijn voor de reconstructie van de oude geschiedenis van Zuid-Azi?India, Pakistan en Sri Lanka). Het gaat hier om onder meer archeologisch materiaal, munten, inscripties, teksten (religieuze teksten, geleerde verhandelingen, literaire teksten, toneelstukken) en westerse bronnen. Elke type bronmateriaal kent zijn eigen eigenaardigheden, beperkingen en vertekeningen. Tevens komen enkele zogenaamd betrouwbare data uit de Indiase geschiedenis aan de orde, zoals de datum van de Boeddha.

Rooster

Zie roosters

Onderwijsvorm

Hoorcollege.

A la carte- en Contractonderwijs

A la carte- en Contractonderwijs

Informatie voor belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), oa. over kosten, inschrijving en voorwaarden.

Informatie voor belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), oa. over kosten, inschrijving en voorwaarden.

Deadlines voor inschrijving:
Eerste semester: 24 augustus 2009
Tweede semester: 18 januari 2010

h3.Aanmelden

Inschrijven via U-Twist is verplicht.

Leerdoelen

Het belangrijkste doel van het college is de ontwikkeling van een kritische houding ten opzichte van de bronnen beschikbaar voor de reconstructie van de oude geschiedenis van India.

Literatuur

Wordt nader bekend gemaakt

Toetsing

Schriftelijk tentamen met enkele essayvragen.

Informatie

Bij de docent: dr. Jos Gommans