Studiegids

nl en

Literatuur 1

Vak
2009-2010

Beschrijving

Literatuur 1 geeft een indruk van enkele representatieve literaturen in Zuidoost-Azi?, waaronder Maleis, Javaans, en orale literatuur. Op college worden de hoofdlijnen geschetst en specifieke problemen behandeld; de studenten vullen het gegeven raamwerk nader in via de opgegeven literatuur (er is op college gelegenheid tot het stellen van vragen over de zelfstandig bestudeerde stof).

Voor ieder college zijn er schriftelijke opdrachten over bepaalde teksten..

Rooster

Zie rooster

Onderwijsvorm

Hoorcollege

Leerdoelen

Kennis van verschillende typen literatuur, kennis van de hoofdlijnen van de Maleise en Javaanse literatuurgeschiedenis.

Literatuur

  • Fox, James J., 1971, ‘Semantic parallelism in Rotinese ritual language.’ BKI_ 127:215-255.

  • Molen, W. van der, 2006/2007, Twaalf eeuwen Javaanse literatuur. Syllabus bij het college Lit 1 van de Opleiding Indonesisch. Verkrijgbaar bij het Studiepunt Letteren.

  • Molen, W. van der, 2006/2007, Literaire teksten uit Maleisië en Indonesië. Syllabus bij het college Lit 1 van de Opleiding Indonesisch. Verkrijgbaar bij het Studiepunt Letteren.

  • Molen, W. van der, 2006/2007, Maleise literatuur 1300 – nu. Syllabus bij het college Lit 1 van de Opleiding Indonesisch. In de loop van het semester verkrijgbaar bij het Studiepunt Letteren.

  • Utami, Ayu, [z.j.], Larung._ [Breda:] De Geus, [z.p.:] Novib. Uit het Indonesisch vertaald door Maya Sutedja-Liem en Monique Soesman.

Toetsing

Schriftelijk tentamen over de collegestof en de opgegeven literatuur.

Contact

Bij de docent, Prof. Ben Arps