Studiegids

nl en

International Management & Organization

Vak
2010-2011

Toegangseisen

De student moet geslaagd zijn voor het basisvak Inleiding Management & Organisatie.

Onder voorbehoud:

Beschrijving

Dit college kent twee blokken. In het eerste blok wordt volgens de Harvard methode van case studies bestudeerd welke globale strategieën ondernemingen volgen en hoe ze daarbij te maken krijgen met politieke, sociale, ecologische en bestuurs-risico’s. De gevalstudies betreffen globale ondernemingen zoals Shell, Unilever, IBM, Novo Nordisk, Google, Nike, Monsanto, Mc Donalds en hun operaties o.a. in China, Noord en Zuid-Amerika, Afrika, waarbij de internationale en culturele context van deze operaties onder de aandacht komt
In het tweede blok doen de studenten een eigen onderzoek naar hedendaagse management vraagstellingen naar keuze en plaatsen deze in hun historische, culturele en socio-politeke context. Na een individuele plannings-vergadering met de docent doet de student een explorerend literatuuronderzoek en stelt een onderzoeksvraag en –methode voor.
Het onderzoek kan individueel of in kleine groep plaatshebben en er worden voortgangspresentaties alsmede een eindpresentatie gehouden.

Leerdoelen

Door middel van een leerjournaal wordt de kennis opgedaan door de presentaties van medestudenten vastgehouden..Er wordt ingezet op actief leren en er zijn geen tentamens.

  • individuele voorbereiding van gevalstudies

  • bespreking van gevalstudies in kleine groep en voorbereiding van presentaties

  • bijhouden van een leerjournaal op wekelijkse basis na elk werkcollege waarin de toegepaste en theoretische kennisontwikkeling geregistreerd wordt op basis van vraagstellingen

Rooster

Het rooster wordt gepubliceerd op de site van de PraktijkStudies.

Onderwijsvorm

Research seminar dat nauw kan aansluiten op de hoofdstudie en de bachelor scriptie.

Toetsing

Wordt nog bekend gemaakt.

Blackboard

Er wordt gebruik gemaakt van blackboard.

Literatuur

Wordt later bekend gemaakt.

Aanmelden

Aan het einde van het eerste semester krijg je van het secretariaat bericht over aanmelding.

Contact

Bij het secretariaat van PraktijkStudies .