Studiegids

nl en

Themastudie: Weg met Afval

Vak
2012-2013

Wat te doen met de 3 miljard ton afval per jaar die de landen van de Europese Unie per jaar produceren? In de themastudie van de minor onderzoek je het probleem, oplossingen en belemmeringen voor oplossingen. Aan het begin van de cursus krijg je een interviewtraining waarna je actief op pad gaat en interviews afneemt met betrokken partijen. Daarnaast ga je op excursie naar o.a. een afvalverwerkingsbedrijf en neem je samen met je medestudenten deel aan een debat met experts uit het veld. In de themastudie toets je de theorie uit de voorgaande vakken aan de praktijk.

Looptijd: 2 januari t/m 1 februari 2013: ma t/m vr (fulltime)

Leerdoelen

Aan het eind van dit vak:
1. Kun je de problematiek rondom afval in nationaal en Europees verband beschrijven.
2. Heb je een inventarisatie van de stakeholders gemaakt waarbij je hun belangen met betrekking tot afval kunt aangeven.
3. Kun je op een respectvolle manier omgaan met stakeholders en betrokken instanties en heb je kwalitatief hoogwaardige interviews met hen afgenomen.
4. Kun je samenwerken in een interdisciplinair team
5. Kun je het Europese beleid voor Afval uiteenzetten en de invloed hiervan op de stakeholders weergeven voor een achtergrond commissie van deskundigen uit het veld.

Meer informatie over deze cursus volgt.