Studiegids

nl en

Honours Lectures

Vak
2016-2017

Toegangseisen

 • Tweedejaars studenten van het Instituut Psychologie

 • Cijfergemiddelde hoger dan 8.

Het instituut kiest deelnemers uit de 30 hoogst scorenden van alle psychologie studenten.

Beschrijving

Door middel van een serie lezingen krijgen psychologie studenten meer inzicht in de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek.

Onderwijsvorm

Het programma bestaat uit 4 à 5 maal twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst zal bestaan uit een lezing en discussie aan de hand van vragen. De tweede bijeenkomst omvat een bezoek aan het lab of een demonstratie van het onderzoek en een interview met de onderzoeker.

 • Bijeenkomst 1: interactieve seminar
  De onderzoeker vertelt over het veld van zijn of haar onderzoek. Deze lezing sluit aan bij een artikel. Aansluitend is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Vervolgens presenteren enkele studenten een vraag. De discussie vindt plaats aan de hand van die vragen onder leiding van de spreker.

 • Bijeenkomst 2: practicum
  De onderzoeker geeft een kijkje in de praktijk van zijn of haar onderzoek via een demonstratie experimenten of een video. De onderzoeker wordt vervolgens door de studenten geïnterviewd.

 • Zelfstudie
  Ter voorbereiding wordt een artikel gelezen. Aan de hand van de literatuur worden twee vragen voorbereid. Daarnaast bereiden studenten ieder twee interviewvragen voor.

Literatuur

Studenten krijgen voorafgaand aan de bijeenkomsten een korte samenvatting van de bijeenkomst en een link naar de literatuur die moet worden gelezen.

Contact

Eventuele vragen kunnen worden gesteld aan Mw. P. Ruygrok.

Opmerkingen

Studenten worden uitgenodigd. De voertaal is Engels.