Studiegids

nl en

Inleiding in de pedagogische en onderwijswetenschappen 1C

Vak
2017-2018

Toegangseisen

N.v.t.

Beschrijving

In IPO 1C staat het verwerken van inzichten en onderzoek uit de pedagogische wetenschappen tot een eigen betoog centraal. Inhoudelijk spitst het onderdeel zich toe op de maatschappelijke context van het pedagogisch denken en handelen in het gezin, onderwijs en hulpverlening.

Leerdoelen

Een algemene oriëntatie bieden op het beroepsveld en op het vak- en wetenschapsgebied. Kennismaking met de resultaten van actueel (inter)nationaal empirisch pedagogisch onderzoek op het terrein van opvoeding, onderwijs en hulpverlening. Een eerste proeve leveren van schriftelijk rapporteren over een pedagogische vraagstelling met een actuele en een historische dimensie.

Rooster

Hoorcolleges Werkgroepen

Onderwijsvorm

Hoorcolleges, verdiepingscolleges en verplichte werkgroepen met tussentijdse opdrachten. In het bijzonder zal tijdens de werkgroepen aandacht worden besteed aan schrijfvaardigheid.

Toetsing

Een meeneemopdracht/paper.

Blackboard

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van Blackboard.

Literatuur

Tijdens de cursus te verstrekken artikelen.

Aanmelden

Onderwijs

Het is verplicht om je voor ALLE hoorcolleges en werkgroepen apart in te schrijven via uSis. Zonder geldige inschrijving in uSis kan men niet deelnemen aan onderwijs. Op de website over vakinschrijving vind je de inschrijfperiodes en verdere informatie over de procedure.

Tentamens

Het is verplicht om je voor ieder tentamen in uSis apart aan te melden. Dat geldt ook voor deeltentamens van een vak. Dit kan tot uiterlijk 10 kalenderdagen voorafgaand aan het tentamen. Zonder geldige inschrijving in uSis kan men niet deelnemen aan het tentamen. Meer informatie vind je in de Tentamenregeling FSW.

NB Dit vak wordt afgesloten met een paper. Voor vakken die afgesloten worden met een paper i.p.v. een tentamen hoef je je niet aan te melden via uSis.

Contact

Dr. Mitch van Geel (coördinator).