Toegangseisen
Niet van toepassing.
Beschrijving
In het vak Business Technology Research worden studenten voorbereidt op het doen van onderzoek naar technologiën, of gerelateerde onderwerpen als DevOps en Agile, in de business context.
Gedurende de hoorcolleges, worden studenten geïntroduceerd aan de cyclus van onderzoek (van onderzoeksidee, planning tot publiceren van resultaten). Vervolgens zullen 3 methoden, (multiple) case studies, design science en action research, uitgelegd met de wetenschappelijke onderbouwing van deze methoden. Als casustiek worden (gepubliceerde) papers en theses gebruikt rondom onderwerpen als DevOps, Agile, Software Engineering, Software Purchasing, Digital & Dynamic Capabilities. Deze casustiek dient als input voor discussie gedurende de colleges. Ook zal er gedurende colleges aandacht worden besteedt aan ethiek in onderzoek doen en welke tools geschikt zijn voor onderzoek in het domein Business Technology.
Gedurende de werkcolleges, gaan de studenten ervaring op doen met het (1) opzetten van een onderzoek (ten behoeve van een bachelor scriptie), (2) uitvoeren van de 3 methoden, (3) het publiceren en presenteren van onderzoek. De (groeps)opdrachten zijn een leidraad gedurende de werkcolleges.
Leerdoelen
Na het voltooien van het vak is de student in staat om zelfstandig onderzoek te doen naar technologiën in de business context in een scriptie. Specifiek:
De student is in staat om de Research Onion, onderzoekscyclus en de ethische waarden uit te leggen
De student is in staat om een concept onderzoeksvoorstel uit te werken
De student is in staat om multiple case studies, design science en action research artikelen te analyseren
De student is in staat wetenschappelijke papers in het domein Business Technology te dessimeren
De student is in staat om interviews te kunnen coderen
De student is in staat om coding om te zetten tot theorie, designs of actions
Rooster
Het meest recente rooster is te vinden op de Studenten-website:
In MyTimetable kun je alle vak- en opleidingsroosters vinden, waarmee jij je persoonlijke rooster kunt samenstellen. Onderwijsactiviteiten waarvoor je je via MyStudyMap hebt ingeschreven, worden automatisch in je rooster getoond.
Daarnaast kun je My Timetable gemakkelijk koppelen aan een agenda-app op je telefoon en worden roosterwijzigingen automatisch in je agenda doorgevoerd; bovendien ontvang je desgewenst per e-mail een notificatie van de wijziging. Je kunt notificaties aanzetten bij Instellingen, nadat je bent ingelogd.
Vragen? Bekijk de video, lees de instructie of neem contact op met de ISSC helpdesk.
Let op: Joint Degree studenten Leiden/Delft dienen de informatie uit de Leidse en Delftse MyTimetables samen te voegen om een volledig rooster te zien. Deze video legt uit hoe dat werkt.
Onderwijsvorm
Hoorcolleges
Werkcolleges
Opdrachten
Toetsing en weging
Toetsing zal plaatsvinden in de vorm van:
1 groepsopdracht (30%):
- reflectieverslag
2 individuele opdrachten:
- Onderzoeksvoorstel (30%)
- Analyse opdracht (40%)
Voor de 2 individuele opdrachten moet minimaal een 5.5 worden gehaald om het vak te halen.
Herkansing: Elke opdracht is seperaat te herkansen als individuele opdracht. Deze opdracht(en) dienen binnen 3 weken na het bekendmaken van de eindcijfers te worden ingeleverd. Enkel het cijfer van de groepsopdracht blijft een jaar geldig.
Literatuurlijst
Literatuur wordt gedeeld tijdens de colleges
Inschrijven
Als student ben je zelf verantwoordelijk voor het tijdig inschrijven via MyStudyMap.
In deze korte video zie je stap voor stap hoe je je kunt inschrijven voor cursussen in MyStudyMap.
Uitgebreide informatie over de werking van MyStudyMap vind je hier.
Er zijn twee inschrijfperiodes per jaar:
de inschrijving voor het najaar opent in juli
de inschrijving voor het voorjaar opent in december
Zie deze pagina voor meer informatie over deadlines en inschrijven voor vakken en tentamens.
Let op:
Het is verplicht om je in te schrijven voor alle activiteiten die je gaat volgen van een vak.
Je inschrijving is pas voltooid wanneer je je cursusplanning indient in het tabblad ‘Klaar voor inschrijving’ door op ‘indienen’ te klikken.
Niet ingeschreven zijn voor een (her)tentamen betekent dat je niet mag deelnemen aan het (her)tentamen.
Contact
Onderwijscoördinator LIACS bachelors
Website
Opmerkingen
Voor meer informatie over Brightspace kun je op deze link klikken om de handleidingen van de universiteit te bekijken. Bij overige vragen of problemen kan contact opgenomen worden met de helpdesk van de universiteit Leiden.
Software
Vanaf collegejaar 2024/2025 werkt de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen met het software distributieplatform Academic Software. Via het platform kun je toegang krijgen tot de software die je nodig hebt voor bepaalde vakken in je studie. Voor sommige software moet je laptop aan bepaalde systeemeisen voldoen. Dit staat aangegeven bij de software. Belangrijk is dat je de software installeert voor de start van het vak. Meer informatie over het laptopprofiel vind je op de studentenwebsite.