Prospectus

nl en

Taalwetenschap: Werkgroep Vorm en Betekenis

Course
2009-2010
  1. De student kan de onderwerpen in de Informatiestructuur benaderen vanuit verschillende onderzoeksgebieden in de taalkunde (syntaxis, semantiek, prosodie) sub: a. de verschillen en overeenkomsten tussen termen (en hun definities) in de Informatiestructuur kunnen benoemen. b. de behandelde concepten van de Informatiestructuur kunnen herkennen in een andere taal dan het Nederlands of Engels.

  2. De student kan de in de vakliteratuur opgedane kennis toepassen op nieuwe vraagstukken. sub: a. een taalkundig artikel uit de eerste hand kunnen samenvatten b. een artikel helder kunnen presenteren aan medestudenten (binnen een bepaalde tijd) c. een originele, beantwoordbare onderzoeksvraag of probleemstelling kunnen formuleren

Timetable

Raadpleeg hier.

Method of Instruction

Werkcollege

A la carte and contract teaching

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden [hier](http://www.hum.leidenuniv.nl/onderwijs/contractonderwijs/inschrijven.jsp meer) informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Required reading

Wordt op college bepaald

Examination

In de beoordeling zullen meetellen: een afsluitend werkstuk, de presentatie van een artikel en de presentatie van een verschijnsel gerelateerd aan IS in een andere taal.