Prospectus

nl en

Geschiedenis van ideeen instituties van Afrika

Course
2009-2010

In dit werkcollege zullen de studenten kennis maken met een aantal elementen uit de Afrikaanse geschiedenis en de huidige praktijk, die van invloed zijn geweest. Men name de ideologische onderbouwing van de macht zal aan de orde komen. De historische betekenis van gender, leeftijd, hekserij, slavernij, religie, ras en ethniciteit in Afrika en ethnografie zullen zo aan de orde komen.

Rooster

wo 15h-17h.

Onderwijsvorm

werkcollege

A la Carte- en Contractonderwijs

Mits Afrikaanse Geschiedenis (AFBGESCH) met succes is afgerond.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte willen volgen (zonder tentamen), vinden [hier](http://www.hum.leidenuniv.nl/onderwijs/alacarte/alacarte_inschrijven.jsp meer) informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden [hier](http://www.hum.leidenuniv.nl/onderwijs/contractonderwijs/inschrijven.jsp meer) informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

Inzicht in enkele van de drijvende krachten binnen Afrikaanse samenlevingen; ontwikkeling van presentatie en schrijfvaardigheden.

Literatuur

wordt uitgedeeld tijdens het college.

Toetsing

presentatie en werkstuk.