Prospectus

nl en

Disease, Signalling and Drug Targets

Omschrijving

Ziektes zoals kanker, atherosclerose en neurologische aandoeningen ontstaan door verstoringen op cellulair niveau in de biologie van gezond weefsel. Het ontrafelen van de primaire moleculaire mechanismen die aan de basis liggen van zowel de initiatie als de progressie van ziekteprocessen leidt tot het identificeren van nieuwe targets voor interventie door middel van geneesmiddelen. De regulering van celbiologische processen vindt plaats door middel van complexe celspecifieke signaal transductie routes zowel in de zieke cel als tussen verschillende celtypen in ziek weefsel en/of een ziek organisme.
Doel van deze minor is om inzicht te verschaffen in de gangbare signaal transductie routes, hoe deze routes verstoord raken tijdens ziekten, hoe de verstoringen in de signalering ontrafeld kunnen worden met de nieuwste (moleculair biologische) technieken, en hoe fundamenteel onderzoek naar deze processen op het gebied van de initiatie en progressie van kanker, hart en vaatziekten en neurologische aandoeningen plaatsvindt.

Deze minor kent toelatingseisen en is vooral geschikt voor studenten van de opleidingen Bio-Farmaceutische Wetenschappen, Biologie en LST.

Inschrijving

Aanmelding gaat via USIS, in de periode 1 mei en met 15 augustus 2012.