Studiegids

nl en

Rechtsgeleerdheid: Public International Law

Deze opleiding is een afstudeerrichting van Rechtsgeleerdheid.

Raadpleeg de MyTimetable om te zien wanneer de vakken precies plaatsvinden.

Algemene informatie over de opleiding en over de introductiebijeenkomst die wordt georganiseerd vind je op de Brightspacecourse van jouw opleiding; hiervoor dien je je aan te melden via MyStudymap.

Overgangsregelingen zijn te vinden op de website.

Jaar 1

De master Rechtsgeleerdheid – Public International Law maakt deel uit van het pilotproject “Slimmer Academisch jaar”. Dit project richt zich erop het academische jaar te verkorten en efficiënter te maken, met behoud (of zelfs verbetering) van de kwaliteit van het onderwijs. Omdat het project zich in de pilotfase bevindt kan deze vakbeschrijving onderhevig aan wijzigingen zijn. Deze eventuele wijzigingen zullen tijdig met studenten worden gecommuniceerd en afgestemd. Voor meer informatie over het project, zie hier en hier.

Bij vragen neem contact op met Volkenrecht@law.leidenuniv.nl.

Vak EC Semester 1 Semester 2

Semester 1

Voor Nederlandse studenten:

ILS – Global law: legal reasoning in International, EU and national law 5

For international students:

International Law in Context: Historical, Sociological and Theoretical Perspectives 5

For all students:

Public International Law (master) 10
International Dispute Settlement 5
International Criminal Law 5

Scriptie/Thesis part I, 5 out of 10 EC, level 600

Semester 2

The Law & Practice of International Organizations - Practicum 10
International Human Rights Law in Today’s World 5
Contemporary Issues - Privatissimum 10

Alternatively, participation in one of the following, by selection only:

  • International Criminal Court Trial Competition
  • Kalshoven International Humanitarian Law Competition
  • Philp C. Jessup International Law Moot Court
  • Telders Moot Court Competition
  • International Humanitarian Law Clinic
Thesis Master of Law 10

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarktvoorbereiding

Arbeidsmarktvoorbereiding in de master Public International Law

De Universiteit Leiden heeft als doel om jou, naast het bieden van een gedegen universitaire opleiding, zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt en daarmee bij te dragen aan de ontwikkeling van jouw ‘employability’, je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Hierdoor wordt het makkelijker om de overstap naar de arbeidsmarkt te maken, inzetbaar te blijven in een dynamische arbeidsmarkt, in een (loop)baan die past bij je eigen persoonlijke waarden, voorkeuren en ontwikkeling.

‘Employability’ bestaat uit de volgende aspecten, die je onder andere ontwikkelt binnen je opleiding:
1. Vakspecifieke kennis en vaardigheden
Kennis en vaardigheden specifiek voor jouw opleiding.

  1. Vakoverstijgende vaardigheden
    Dit zijn vaardigheden die relevant zijn voor elke student, die je in allerlei functie kunt gebruiken ongeacht studie, denk aan o.a.: onderzoeken, analyseren, projectmatig werken, oplossingen genereren, samenwerken, digitale vaardigheid, mondeling communiceren, schriftelijk communiceren, presenteren, maatschappelijk bewustzijn, zelfstandig leren, veerkracht.
    Maar denk ook aan ook sollicitatievaardigheden: opstellen van een cv, formuleren van een motivatiebrief, samenstellen van een LinkedIn profiel, netwerkgesprekken voeren, sollicitatiegesprek oefenen, een pitch opstellen en houden.

  2. Zelfreflectie
    Het betreft hier reflectie op eigen (studie)loopbaan(keuzes), reflecteren op je eigen profiel en je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Inzicht krijgen in o.a. je competenties en persoonlijkheid, je (werk)waarden en drijfveren. Wat kan je met je kennis en vaardigheden op de arbeidsmarkt? Wie ben je, wat kan je goed, wat vind je interessant, wat past er bij je, wat vind je belangrijk, wat wil je gaan doen?

  3. Praktijkervaring
    Opdoen van praktijkervaring o.a. door middel van praktijk- en maatschappelijke stages, externe onderzoeksstages en projecten, praktijkgerichte of praktijk gebaseerde opdrachten, die zijn geïntegreerd in een (keuze-)vak, minor of afstudeeropdracht, business challenges etc.

  4. Oriëntatie op de arbeidsmarkt
    Zicht krijgen op de arbeidsmarkt, op werkvelden, functies en loopbaanpaden, door o.a. gastsprekers en alumni-ervaringen uit het werkveld, career events binnen opleiding, gebruik van alumni mentornetwerk, interviewen mensen uit het veld, meelopen/ bedrijfsbezoeken in het kader van een bepaald vak.

Employability/arbeidsmarktprogramma in de master Public International Law

In jouw opleiding vind je deze employability elementen ook terug. Voorbeelden van vakken waarin hier aandacht aan wordt besteed zijn:

Vakspecifieke kennis en vaardigheden

Vakoverstijgende vaardigheden

Zelfreflectie

Praktijkervaring

Oriëntatie op de arbeidsmarkt

Activiteiten arbeidsmarktvoorbereiding naast / buiten het curriculum

Er vinden elk jaar verschillende activiteiten plaats, binnen, naast en buiten je opleiding, die bijdragen aan je voorbereiding op de arbeidsmarkt, met name waar het gaat om oriëntatie op het werkveld/de arbeidsmarkt, (loopbaan)vaardigheden en zelfreflectie. Dit kunnen voorlichtingsbijeenkomsten zijn rond keuzemomenten binnen je opleiding, maar ook career workshops en events georganiseerd door je eigen opleiding, de facultaire Career Service of je studievereniging.

Denk aan:

Facultaire Career Service

De Career Service van jouw faculteit biedt informatie en advies over studie(her)oriëntatie en masterkeuze, (studie)loopbaanplanning, oriëntatie op de arbeidsmarkt en solliciteren.

Leiden University Career Zone

De Leiden University Career Zone is dé website voor studenten en alumni van de Universiteit Leiden ter ondersteuning van de (studie)loopbaan. Je vindt er advies, informatie, (loopbaan)tests en tools op het gebied van (studie)loopbaanplanning, loopbaanmogelijkheden met je opleiding, arbeidsmarktoriëntatie, solliciteren, het alumni Mentornetwerk, job portal, workshops en events en Career services. De Leiden University Career Zone is dé website voor studenten en alumni van de Universiteit Leiden ter ondersteuning van de (studie)loopbaan. Je vindt er advies, informatie, (loopbaan)tests en tools op het gebied van (studie)loopbaanplanning, loopbaanmogelijkheden met je opleiding, arbeidsmarktoriëntatie, solliciteren, het alumni Mentornetwerk, job portal, workshops en events en Career services.

Workshops en events

In de cursuskalender vind je een overzicht van loopbaan en sollicitatie workshops, georganiseerd door de Career services.