Studiegids

nl en

Disease, Signalling and Drug Targets

Omschrijving

Ziektes zoals kanker, atherosclerose en neurologische aandoeningen ontstaan door verstoringen op cellulair niveau in de biologie van gezond weefsel. Het ontrafelen van de primaire moleculaire mechanismen die aan de basis liggen van zowel de initiatie als de progressie van ziekteprocessen leidt tot het identificeren van nieuwe targets voor interventie door middel van geneesmiddelen. De regulering van celbiologische processen vindt plaats door middel van complexe celspecifieke signaal transductie routes zowel in de zieke cel als tussen verschillende celtypen in ziek weefsel en/of een ziek organisme.
Doel van deze minor is om inzicht te verschaffen in de gangbare signaal transductie routes, hoe deze routes verstoord raken tijdens ziekten, hoe de verstoringen in de signalering ontrafeld kunnen worden met de nieuwste (moleculair biologische) technieken, en hoe fundamenteel onderzoek naar deze processen op het gebied van de initiatie en progressie van kanker en hart- en vaatziekten plaatsvindt.

Bij deelname van internationale studenten wordt de minor in het Engels aangeboden.

Deze minor kent toelatingseisen en is vooral geschikt voor studenten van de opleidingen Bio-Farmaceutische Wetenschappen, Biologie en LST.

Inschrijving

Aanmelding gaat via USIS, in de periode 1 mei tot 15 juni 2014.
De studieactiviteitcode die je nodig hebt voor het inschrijven kun je vinden via de facultaire website Inschrijven voor Studieactiviteiten

Start

  • De minor Disease, Signalling and Drug Targets start op 1 september 2014 om 9.00 uur in een zaal van de Gorlaeus Laboratoria.